Eugen Doga, internat în spital, după ce s-a infectat din nou cu Covid

 Eugen Doga, internat în spital, după ce s-a infectat din nou cu Covid

Eugen Doga a fost internat în spital, după ce s-a infectat, a doua oară, cu virusul SARS-CoV-2.  În momentul de față, maestrul trece prin recuperare, iar starea generală de sănătate este bună. Anunțul a fost făcut de compozitor, pe o rețea de socializare, unde vine și cu un mesaj de mulțumire adresat medicilor și asistentelor pentru grija purtată, scrie SHOK.md. 

„Iată că a doua oară am nimerit în spitalul orășenesc Nr. 2 „Sfântul Gavriil”. Când mă ducea pe coridoare cu căruciorul o foarte drăguță asistentă, vedeam împrejur oameni bolnavi care abia-abia se țineau pe picioare sprijiniți de păreți cu tristețe și disperare în priviri în căutarea abstractă a celui, care îi va ajuta să iasă din starea aceasta gravă cu viață. Pe la mijloc de coridoare umblau încolo-încoace, ba nu umblau, alergau de parcă nici nu se atingeau de podea, fete tinere, surorile medicale spre un salon, sau altul pentru a ajuta cât mai repede  pe bieții pacienți afectați cu năpastia asta ce a dat peste capul nostru, Covid și colegul răului acestuia Omicron.

Cum mi-am așezat în salon lucrurile luate de acasă, a venit și doctorul care s-a recomandat ca fiind domnul Popa Veaceslav și care mi-a fi cel, care mă va lecui. Nici umbră de probleme, de văităieli, de oboseală, având zeci de saloane pline de bolnavi, unii în stare foarte gravă. Una-două și am înțeles din start că este omul care cunoaște situația, nu vorbește mult, știe ce și cum de procedat cu omul, care așteaptă de la el ajutor. Și nu e vorba de cei 20 de ani pe care ea consacrat medicinii. Este o vocație, un har de la Cel de Sus și părinți, pe care dumnealui le răsplătește cu dragoste și dăruire”, a scris maestrul.

„Boala asta e încă puțin cunoscută și studiată. Imediat s-au început atacuri la adresa acestei maladii cu diferite medicamente pe care eu regulat le administram. În fiecare dimineață, ori și pe parcursul zilei domnul Popa venea nu cu cuvinte de încurajare, de promisiuni standarte, de care nici nu era nevoie, ci făcea ceea ce face omul, care știe subiectul, îl cunoaște și îl înțelege pe pacient, caută cele mai optime căi spre însănătoșirea bolnavului. Abea la sfârșit,  înainte de plecare din spital am avut ocazie să vorbim puțin și despre altele. Nemedicale. M-am bucurat și l-am admirat că este tatăl a cinci copii și pentru care le poartă grijă cu dragoste și dăruire. Între timp m-a sunat și directorul spitalului, un om deosebit, un izvor de bunătate și speranțe domnul Mihai Ciobanu. Dumnealui s-a bucurat că totul a mers bine, mi-a descris și evoluția însănătoșirii mele definitive pe viitor și ajutorul din partea sa pentru asta. Ce dar frumos omenesc, pornit din suflet și tragere de inimă!”.

Maestrul a declarat că este foarte recunoscător personalului medical: „Vă mulțumesc, dragii mei doctori, asistentele, surorile medicale, bucătăresele și cele care aveau grijă ca să am în salon aer proaspăt și curățenie lună”.        

Pentru prima dată, maestrul s-a infectat cu Covid-19 în octombrie 2020, și atunci fiind spitalizat.                                                                                                

Citește și