Drama fotbalistei din România care a recunoscut că e lesbiană: „Mama m-a sunat o singură dată”

 Drama fotbalistei din România care a recunoscut că e lesbiană: „Mama m-a sunat o singură dată”

Fotbalista Ana Manea (20 de ani) a oferit un interviu emoționant în care a vorbit deschis despre drama pe care a trăit-o.Legitimată la Caprera Calcio, în Serie C, Manea a recunoscut recent că este lesbiană și acum a povestit cum a pornit relația cu Lucia Escuer, colega ei de echipă. Abandonată de părinți și crescută de bunici, mijlocașul și-a propus să ajungă în elita fotbalului italian și să fie convocată la echipa națională, scrie SHOK.md, cu referire la digisport.

„Am foste coechipiere, prietene și cunoștințe care sunt la fel ca mine și le e frică să recunoască din cauza lumii și a mentalității din România. Eu am făcut public asta pentru ca fetele să prindă curaj și să nu mai aibă frică să spună ce simt!

Am suferit foarte mult din cauza unei relații. Era primul meu băiat cu care am stat și m-a făcut să sufăr enorm. Având foarte multe prietene cărora le plac fetele, am zis să încerc și eu poate îmi place. După acea relație nu mai voiam să aud de niciun băiat!

Îmi doresc să ajung la o echipă foarte bună! Am plecat ca să îmi fac un viitor în lumea fotbalului. Totul este la superlativ. Condițiile sunt mult mai bune ca în România, iar antrenamentele sunt la cu totul alt nivel. Muncesc enorm zi de zi, lucrez suplimentar și chiar cred că pot face asta.Vreau să le arăt tuturor că nu doar băieții pot juca fotbal la un nivel înalt”, a declarat aceasta.

„Lucia a venit din Spania în Italia pentru a juca fotbal și suntem chiar coechipiere și locuiam în aceeași casă cu alte fete de la club. Ne-am cunoscut și acum suntem împreună.

Bunica mea, care m-a crescut, din păcate a murit. Părinții m-au abandonat când erau mică și am fost crescută de bunici. Ei au fost practic părinții. Cu părinții nu țin legătura. Mama m-a sunat o singură dată, acum câteva zile să mă judece de ce îmi plac fetele! I-am închis telefonul! Unchii mei i-au transmis mamei și au văzut pe internet pozele că am spus că sunt lesbiană”, a spus Ana Manea, pentru Fanatik”.

ana-manea

ana-manea9

La nivel mondial, există mai multe jucătoare de fotbal care au relații cu alte femei. Acest lucru este prezent și în lumea tenisului. În 2018, Alison Van Uytvanck (27 de ani, numărul 58 WTA) a admis într-un interviu că este lesbiană. Greet Minnen, partenera sa, este de asemenea jucătoare de tenis.