Euro și Dolarul în creștere: Vezi cât vor costa în următoarele trei zile

 Euro și Dolarul în creștere: Vezi cât vor costa în următoarele trei zile
12Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o slăbire în fața principalelor valute de referință, euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.

În comparație cu ziua precedentă, euro a crescut cu 18 bani, ajungând la o valoare de 19.2067 lei, în timp ce dolarul american a înregistrat o creștere de 11 bani, stabilindu-se la un curs de 17.994 lei. Această tendință indică o presiune asupra monedei naționale în contextul pieței valutare, iar cursul de schimb stabilit pentru acest weekend reflectă această dinamică.

Euro a continuat să se aprecieze în ultimele cinci zile, atingând astăzi valoarea de 19.2067 lei. Creșterea față de ziua anterioară a fost de 18 bani, marcând o tendință ascendentă pentru moneda unică europeană în raport cu leul moldovenesc.

Dolarul american a urmat un traseu similar, consolidându-se față de leul moldovenesc și atingând astăzi valoarea de 17.994 lei. Comparativ cu ziua precedentă, dolarul a crescut cu 11 bani, indicând o tendință de creștere pe parcursul celor cinci zile analizate.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusă au avut de asemenea fluctuații față de leul moldovenesc. Astăzi, leul românesc a fost cotat la 3.8602 lei, înregistrând o creștere de 3 bani față de ziua anterioară. Hrivna ucraineană a crescut ușor, ajungând la o valoare de 0.4539 lei, cu o diferență nesemnificativă față de ziua precedentă. În contrast, rubla rusă a prezentat o dinamică diferită, scăzând ușor la o valoare de 0.1911 lei. În ansamblu, cele trei monede au arătat o tendință generală de creștere în raport cu leul moldovenesc pe parcursul celor cinci zile analizate, cu excepția rublei rusești care a înregistrat o scădere.

12Shares

Aura Mereuta

https://shok.md