Euro și Dolarul în scădere la început de săptămână: Cursul valutar stabilit de BNM

 Euro și Dolarul în scădere la început de săptămână: Cursul valutar stabilit de BNM
1Shares

Leul moldovenesc a înregistrat o întărire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei pentru începutul acestei săptămâni.

În comparație cu sfârșitul săptămânii trecute, moneda națională a câștigat teren, înregistrând o scădere de 9 bani față de euro și de 3 bani față de dolarul american, semn al unei dinamici pozitive pentru leul moldovenesc în fața acestor valute majore.

Astăzi, un euro este cotat la 19.2262 lei moldovenești. În ultimele două zile, moneda unică europeană a arătat o tendință descrescătoare, pierzând 9 bani față de leul moldovenesc, ceea ce indică o consolidare a monedei naționale în raport cu euro pe parcursul perioadei analizate.

Dolarul american se tranzacționează astăzi la 17.7412 lei moldovenești. În ultimele două zile, dolarul a suferit o scădere de 3 bani în raport cu leul moldovenesc, ceea ce reflectă o întărire a monedei naționale față de dolar în perioada menționată.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusă au înregistrat de asemenea o scădere în raport cu leul moldovenesc. Astăzi, leul românesc este cotat la 3.8647 lei moldovenești, hrivna ucraineană la 0.4497 lei moldovenești, iar rubla rusă la 0.1951 lei moldovenești. Toate cele trei valute au arătat o dinamică descrescătoare în ultimele două zile, cu o diferență neglijabilă de 1 ban pentru leul românesc și fără o schimbare semnificativă în bani pentru hrivna ucraineană și rubla rusă. Această tendință generală de scădere a celor trei valute confirmă consolidarea leului moldovenesc în raport cu aceste monede în perioada analizată.

1Shares

Aura Mereuta

https://shok.md