„Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”: Cartea „educativă”, care a scandalizat părinții

 „Exersează-ți abilitățile de pupat în fund”: Cartea „educativă”, care a scandalizat părinții
0Shares

Scandal de proporții, provocat de o carte editată și pusă în vânzare de două rețele cu renume din domeniu, la categoria „educativă”. „Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” este titlul cărții, iar conținutul a șocat-o pe o învățătoare din România, care a semnalat despre conținutul scandalos al acesteia. Printre altele, copiii sunt „educați” cum să înjure profesorii, să-i înțepe, să-i spioneze pe rețele, să-i păcălească sau chiar sunt îndemnați să „se dea cu capul de o suprafață tare, până leșină” sau să-și „exerseze abilitățile de pupat în fund”, scrie UNIMEDIA.info.

„Nu sunt o înapoiată, dar astăzi am suferit un șoc .

Editura Litera a publicat o carte pentru copii. Acum cât timp nu cunosc, până astăzi eu nu am avut idee de existența unei astfel de cărți.

Cartea se numește “Profu’ crede că învăț – caiet plin de idei ca să supraviețuiești anului școlar” și, repet, este o carte pentru copii. Pe site-ul celor de la Cărturești este înscrisă în categoria “Materiale educaționale”, Vârstă Recomandată: 6-8 ani, 8-10 ani. Nimic scandalos până aici. Autorul a mai scris și alte cărți asemănătoare, un exemplu ar fi: “Șefu’ crede că muncesc – Caiet plin de idei ca să supraviețuiești săptămânii de lucru”. Ce simpatic

Ne întoarcem, însă, la cartea pentru copii, aceea ne interesează. Răsfoind câteva pagini observ că are aspectul unui jurnal, cu desene atractive, captează ușor atenția!

Și apoi, începând să citesc mai atent, a început să îmi crească, la propriu, tensiunea. O să atașez mai jos câteva imagini din interiorul cărții pentru a le putea cerceta și dumneavoastra.

Am o singură întrebare:

Ce mesaj despre viață primește un copil împreună cu un astfel de dar din partea părinților?

Ce mesaj primesc părinții care găsesc un astfel de material, publicat de o editură de renume, pe site-ul unei librării de renume la categoria “Materiale educaționale”?

Dacă asta înseamnă să fii deschis la minte și să îmbrățișezi modernismul, NU, mulțumesc!

Azi vreau să fiu cât se poate de înapoiată!

Sunt cumplit de furioasă!

P.S. Mă întreb dacă următorul titlu din serie va fi “Mama crede că o iubesc”.”, a scris Alina Gheorghiță, o învățătoare la o școală gimnazială din România.

Reacțiile de revoltă nu au întârziat să apară, iar unii așteaptă o reacție și de la cele două rețele care au editat și au pus în vânzare cartea, în special la categoria „educativă”.

0Shares

Olesea Bolboceanu-Banari