Facebook, Messenger anunță funcția de criptare a apelurilor video și de voce. Ce trebuie să afle utilizatorii

 Facebook, Messenger anunță funcția de criptare a apelurilor video și de voce. Ce trebuie să afle utilizatorii

Facebook tocmai a anunțat o schimbare majoră în ceea ce privește aplicația de Messenger. Află ce presupune funcția de criptare a apelurilor video și de voce, scrie SHOK.md cu referire la a1.ro.

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc aplicația de messenger a celor de la Facebook. Recent, dezvoltatorii au anunțat faptul că au lansat o funcție de criptare a apelurilor video și de voce.

Prin intermediul unui comunicat oficial, utilizatorii aplicației Messenger au fost informați cu privire la schimbare majoră ce se implementează în această perioadă, dar și ce presupune această nouă funcție.

Procesul de criptare a convorbirilor video și audio de pe Messenger a început deja să fie implementat de către cei de la Facebook. În prezent este folosită criptarea de tip end-to-end, prin care sunt codificate datele transmise între doi utilizatori, în cadrul unui apel. Dezvoltatorii celebrei rețele de socializare au explicat faptul că, exact ca și în cazul aplicației WhatsApp, nimeni nu poate accesa informațiile utilizatorilor, dacă acestea au fost criptate în acest mod.

Mai mult decât atât, criptarea end-to-end se va aplica momentan doar pentru apelurile video și audio între două persoane dar, potrivit informațiilor, demersal se va extinde și la apelurile la care participă mai multe persoane.

Maria Palade

https://shok.md/