Faimosul restaurant din Hong Kong care i-a găzduit pe Tom Cruise, Queen și Richard Branson s-a scufundat

 Faimosul restaurant din Hong Kong care i-a găzduit pe Tom Cruise, Queen și Richard Branson s-a scufundat

Un restaurant plutitor care a fost un reper celebru din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost remorcat departe de portul în care a funcționat timp de aproape 50 de ani.

Potrivit presei străine, restaurantul Jumbo s-a răsturnat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta către o locație nedezvăluită, a declarat compania-mamă. Aberdeen Restaurant Enterprises a spus că a fost „foarte întristat de incident”, dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Restaurantul s-a închis în martie 2020, la începutul pandemiei de Covid-19. Se crede că peste trei milioane de oaspeți au mâncat bucatele sale cantoneze de-a lungul anilor, inclusiv Queen, Tom Cruise și Richard Branson.

A apărut în mai multe filme, inclusiv într-un film Bond, dar pandemia a dat afacerii o lovitură fatală, potrivit BBC.

Ingineri specializați au fost angajați pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie și au fost obținute „toate aprobările relevante”, au spus proprietarii. Nava urma să rămână într-o locație nedezvăluită în timp ce aștepta un nou operator.

Dar s-a scufundat duminică, 19 iunie, lângă Insulele Paracel, după ce „a întâlnit condiții nefavorabile” și a început să ia apă, a transmis Aberdeen Restaurant Enterprises.

„Adâncimea apei la fața locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă efectuarea lucrărilor de salvare”, a adăugat compania.

În timp ce pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confruntase cu probleme financiare de ani de zile.

Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 și înregistra pierderi mari.

Citește și