Familia regală britanică, la parada tradițională Trooping the Colour. Regina a privit ceremonia de la balcon

 Familia regală britanică, la parada tradițională Trooping the Colour. Regina a privit ceremonia de la balcon

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi la balconul oficial al Palatului Buckingham din Londra, în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul de Platină. Suverana a fost aclamată de zeci de mii de persoane. Alți membri ai familiei regale au mers în trăsură la tradiționala paradă Trooping the Colourn informează SHOK.md, cu referire la  Digi24.ro

Suverana, în vârstă de 96 de ani, îmbrăcată într-o haină albastru deschis şi sprijinindu-se într-un baston, a fost însoţită de Ducele de Kent, colonelul Gărzilor Scoţiene, unul dintre regimentele de elită ale Gărzii Regale Britanice, care i-a salutat pe participanţii la parada militară anuală Trooping the Colour.

Tot de la balconul oficial al Palatului Buckingham, regina a asistat la parada aeriană oferită de piloţii Royal Air Force, de data aceasta însoţită de membri ai familiei regale cu funcţii oficiale şi de copiii lor.

Palatul nu a confirmat până miercuri seara apariţia la balcon a suveranei, care are dificultăţi de deplasare.

Din cauza pandemiei de Covid-19, aceasta este prima apariţie a reginei la acest balcon, din 2019. În trecut, până la 40 de persoane apăreau la balconul Palatului Buckingham, însă regina a decis anul acesta ca doar cei care deţin funcţii active în cadrul casei domnitoare să poată fi prezenţi, alături de copiii lor, adică 18 persoane.

Citește și