Final trist pentru un cal, care a participat la Jocurile Olimpice. A fost eutanasiat după ultima cursă

 Final trist pentru un cal, care a participat la Jocurile Olimpice. A fost eutanasiat după ultima cursă

Situație incredibilă la Jocurile Olimpice. Un cal  s-a accidentat în timpul competiției de la Tokyo. Jet Set, calul elvețianului Robin Godel, a întâmpinat probleme mari în timpul concursului, scrie SHOK.md cu referire la ziare.com.

Armăsarul a avut mari probleme la cross-country, o cursă cu obstacole de aproximativ 4,5 kilometri, când a ajuns la ultimul obstacol. Calul elvețianului Robin Godel a suferit o accidentare serioasă, astfel că a fost nevoie de intervenția medicilor. După ce i-au acordat primul ajutor, medicii prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo au hotărât să îl trimită la o clinică veterinară din Tokyo, pentru investigații amănunțite.

Calul alături de care Robin Godel a concurat pentru Elveția la Jocurile Olimpice din 2020 nu a mai putut fi repus pe picioare, specialiștii anunțând că nu mai existau șanse ca accidentarea lui să se vindece. Jet Set a fost diagnosticat cu o „ruptură de ligamente ireversibilă”, astfel că s-a luat decizia de eutanasiere a animalului, pentru a-l scuti de chinuri.

Maria Palade

https://shok.md/