Mașina pe care o poți conduce de la 14 ani, fără să ai permis

 Mașina pe care o poți conduce de la 14 ani, fără să ai permis

Formată din nenumărate produse, actuala gama de la Citroen își întâmpină clienții din Franța cu  modele variate. Printre vehiculele oferite de producătorul din Hexagon se numără și un cvadriciclu pe nume Axiam, pe piața din Franța, preturile pornesc de la aproximativ 6.000 de euro, scrie SHOK.md cu referire la bbc.

Microcar, Axiam, Ligier și alți producători încearcă să intre tot mai mult și pe piețele din micile orașe. VPS-urile nu pot fi conduse pe autostrăzi și pe drumuri rapide, însă sunt ieftine și foarte ușor de parcat. Totodată, producătorii își doresc să ajungă și la părinți: începând din noiembrie, adolescenții de peste 14 ani pot conduce și ei VPS-uri, considerate mai sigure decât scuterele. Spre deosebire de adulți, tinerii trebuie să dea un examen teoretic din codul rutier francez și să conducă însoțiți minimum 4 ore. Însă nu există nicio probă practică înainte de a putea porni pe șosele la volanul unui VPS.

Până la schimbarea de legislație din ianuarie 2013, și tinerii cu vârste de minimum 16 ani din România puteau conduce fără permis mopede și alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşea 45 de kilometri pe oră.

Maria Palade

https://shok.md/