Fostul deputat român, Cristian Rizea, denunțat pentru escrocherie: Procurorii urmează să decidă dacă vor deschide dosar penal

 Fostul deputat român, Cristian Rizea, denunțat pentru escrocherie: Procurorii urmează să decidă dacă vor deschide dosar penal
Fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost denunțat pentru escrocherie. O cerere în acest sens a fost depusă de către Vladimir Dachi, președintele partidului NOI, la organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Centru. „Sesizarea data a fost examinată în cadrul unui proces penal, prin prisma pretinselor acțiuni de escrocherie”, a spus pentru UNIMEDIA, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media, Mariana Cherpec.

Aceasta a mai declarat că la moment, materialele procesului penal enunțat au parvenit la Procuratura mun. Chișinău Oficiul Centru cu propunerea de a nu porni urmărirea penală, din lipsa elementelor constitutive ale unei componente de infracțiune.

Prin urmare, procurorii urmează să se expună pe marginea acestei propuneri a organului de urmărire penală de refuz în pornirea unui dosar penal, despre care vor informa ulterior.

Totodată, a menționat că speța e vorba de un proces penal și nu de un dosar penal, pentru a nu admite anumite confuzii și a duce opinia publică în eroare.

La 03 noiembrie 2020 fostul deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare, a fost reținut la Chișinău.

Fostul șef de stat Igor Dodon a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

Cristian Rizea a venit cu o reacție mai târziu.

„Dragi români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a retrage în mod abuziv cetațenia Republicii Moldova. Mă voi lupta în instanță aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, a menționat acesta.

Cristian Rizea nu este extrădat din Republica Moldova pentru că „pe rolul altei instanțe există cererea acestui personaj cu privire la contestarea decretului fostului președinte Dodon, de retragere a cetățeniei”. Despre aceasta a declarat Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în luna septembrie 2021.