(FOTO) Astăzi este ziua grădinăritului în pielea goală. Ce trebuie să faci în această zi

 (FOTO) Astăzi este ziua grădinăritului în pielea goală. Ce trebuie să faci în această zi

În Statele Unite, Fundația Naturist Society, care publică revista N Magazine, califică această zi drept „amuzantă, jovială și apolitică”. Anul acesta, postările cu eticheta #WorldNakedGardeningDay sau # WNGD2021 au abundat pe Instagram (aproape 4.000 de post-uri cu aceste hashtag-uri doar în Franța). Naturiștii, vizibil mândri de corpul lor, au avut idei de a-și ascunde părțile intime, de la instrumentul de grădinărit până la ultima senzație vegetală a grădinii sau a junglei lor urbane, scrie SHOK.md cu referire la editiadedimineata.ro

Ziua grădinăritului în pielea goală (#NakedGardeningDay) combină plăcerea activităţilor în grădină cu revenirea la starea naturală a trupului.

În anumite culturi, nuditatea este sexualizată, iar starea naturală a trupurilor noastre este considerată inconfortabilă şi ruşinoasă. Nuditatea continuă să fie unul dintre tabuurile societăţii în care trăim.

Ziua grădinăritului în pielea goală încearcă să contracareze această tendinţă, combinând o activitate de zi cu zi, grădinăritul, cu o altă activitate perfect naturală, aceea de a sta în pielea goală.

De ce să grădinăreşti în pielea goală? În primul rând pentru că poate fi distractiv, eliberator şi revigorant. În al doilea rând, grădinăritul este în fruntea listei de activităţi pe care oamenii le-ar practica în pielea goală. În plus, cultura noastră are nevoie să evolueze spre un sentiment sănătos de acceptare a trupului şi a relaţiilor cu mediul natural.

 

 

 

 

 

 

În Franța, Federația Franceză de Naturism (FFN) își îndeamnă anual membrii să participe la această zi (există mai mult de două milioane de naturiști în Franța). Potrivit unui sondaj Ifop din 2014 pentru Atout France (agenția franceză de dezvoltare turistică), 2,1 milioane de francezi participă în fiecare an, de 1 mai, la ziua grădinăritului nud.

Maria Palade

https://shok.md/