(VIDEO) Jurnalista care a protestat anti-război la Pervîi Kanal, despre refugiații ucraineni din Moldova: „Este în rusă”

 (VIDEO) Jurnalista care a protestat anti-război la Pervîi Kanal, despre refugiații ucraineni din Moldova: „Este în rusă”

Marina Ovsianikova, jurnalista din Rusia care a protestat în direct față de război, a realizat un reportaj despre refugiații ucraineni găzduiți de țara noastră. Aceasta semnează reportajul în rusă și explică „este intenționat, pentru ca oamenii din Rusia că vadă întreaga amploare a catastrofei”, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

Reportajul începe la frontieră, unde mii de refugiați ucraineni au fost adăpostiți până se decid unde urmează să plece mai departe.

Ovsianikova a vizitat și Moldexpo unde a discutat cu câteva familii.

Iată reportajul integral:

Marina Ovsianikova a fost angajată de ziarul german Die Welt, la mijlocul lunii aprilie.

La jurnalul de știri de la Pervîi Kanal, Ovsianikova a organizat o acțiune de protest. A stat în spatele prezentatoarei TV Ecaterina Andreeva cu un afiș antirăzboi cu îndemnul: „Opriți războiul, nu credeți propaganda, aici vă mint.

După ce a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu războiului”, criticând astfel invazia rusă din Ucraina, Marina Ovsianikova a fost de negăsit aproape 19 ore. Aceasta a fost reținută de poliție imediat după gest, dar avocații grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru Thei Washington Post că nu au putut să o localizeze pe producătoarea postului tv Pervîi Kanal (Canal 1). Ulterior, pe rețelele sociale a apărut marți după-amiază câteva o poză cu ea, însoțită de un avocat, așteptând să fie judecată la Tribunalul Ostankino din Moscova.

Aceasta a fost amendată cu suma maximă, 30.000 de ruble, echivalentul a aproape 250 de euro. Platforma independentă de știri Meduza scrie că sancțiunea i-ar fi fost dată pentru mesajul înregistrat înainte de protest, nu pentru protest în sine.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și