FOTO Boris Johnson s-a tuns în ziua ieşirii din lockdown a Marii Britanii

 FOTO Boris Johnson s-a tuns în ziua ieşirii din lockdown a Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson s-a numărat printre britanicii care în ziua redeschiderii frizeriilor au mers să se tundă, scrie SHOK.md.

Cunoscut pentru părul său mereu dezordonat, devenit un fel de marcă proprie, Johnson s-a numărat printre numeroşii britanici care în ziua redeschiderii frizeriilor au mers repede să se tundă.

El a promis anterior că va veni de asemenea la o terasă pentru a bea o bere în ziua ieşirii din lockdown. Barurile şi restaurantele pot servi deocamdată numai afară, servirea în spaţii închise urmând să fie permisă începând din 17 mai sau probabil chiar mai târziu, relatează digi24.

Boris Johnson

Campania de vaccinare rapidă prin care mai mult de jumătate din populaţia adultă din Marea Britanie a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-Covid-19 a permis reducerea cu mai mult de 90% a numărului cazurilor de Covid-19 şi a celui al deceselor cu peste 95% faţă de vârful din luna ianuarie.

Într-un mesaj transmis luni, Boris Johnson a descris redeschiderea ţării drept un ”pas major”, dar a cerut populaţiei să fie în continuare responsabilă, în special să evite contactele în spaţii închise şi să se spele pe mâini.