(foto) Bruce Willis, prima apariţie publică după ce a fost diagnosticat cu afazie

 (foto) Bruce Willis, prima apariţie publică după ce a fost diagnosticat cu afazie

Bruce Willisa avut prima apariție publică, după ce acum o săptămână a anunțat că renunță la cariera de actor, din cauza afaziei (o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului, care afectează capacitatea unei persoane de a comunica). Soția sa, Emma Heming Willis a publicat două imagini cu acesta pe Instagram.

„Mama şi tata în habitatul lor favorit”, a scris Emma Heming Willis, în dreptul imaginilor, unde îl îmbrățișează pe soțul său și zâmbesc fericiți.

Organizatorii premiilor Razzie („Zmeura de Aur”), care recompensează cele mai proaste filme ale anului, au anulat recenta „onoare” pe care i-au acordat-o actorului Bruce Willis.

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia „The Verdict”, regizată de Sidney Lumet. Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu datorită rolului principal din serialul „Moonlighting”, produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune „Die Hard” din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990. Într-o carieră interpretativă de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum „The Last Boy Scout” (1991), „Pulp Fiction” (1994), „12 Monkeys” (1995), „Last Man Standing” (1996), „The Fifth Element” (1997), „Armageddon” (1998), „The Sixth Sense” (1999), „Hart’s War” (2002), „Tears of the Sun” (2003), „Hostage” (2005), „Lucky Number Slevin” (2006), „Surrogates” (2009), „Moonrise Kingdom” (2012), „Rock the Kasbah” (2015) şi „Motherless Brooklyn” (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting” şi „Friends”, mai notează sursa citată de Agerpres.

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.

 

Citește și