(foto) Cu trenul până la Macron. Maia Sandu a ajuns la Paris „fără opriri la vamă și control de pașapoarte”: Așa funcționează Europa unită

 (foto) Cu trenul până la Macron. Maia Sandu a ajuns la Paris „fără opriri la vamă și control de pașapoarte”: Așa funcționează Europa unită
După vizita de lucru din Bruxelles, unde a avut întrevederi cu demnitari europeni, șefa statului Maia Sandu s-a dus la Paris, cu trenul. „Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte – așa funcționează Europa unită, a cărei parte ne dorim să fim și noi”, a scris aceasta pe Facebook, unde a publicat și câteva imagini.
Președinta Republicii Moldova a menționat că urmează sa aibă o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron.
„Într-o oră și jumătate, trenul rapid mă va aduce în capitala franceză, unde voi avea o întrevedere cu Președintele Emmanuel Macron.
Voi pleda, și la Paris, pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Vrem să le oferim cetățenilor noștri aceleași oportunități pe care le au cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene. Moldova se poate dezvolta în siguranță în familia statelor europene”, a scris Sandu, pe rețele.
În perioada de 18-19 mai  președinta Republicii Moldova, Maia Sandu se află într-o vizită de lucru. Aceasta s-a întâlnit la Bruxelles, cu Charles Michel, președintele Consiliului European „care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților RM în contextul războiului din Ucraina”, a scris Sandu. „Agenda de integrare europeană a RM”, printre subiectele discutate. Iar astăzi, urmează să vadă cu Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze.

Citește și