(foto) Cum numele Maiei Sandu e folosit de escroci, care fură bani de pe carduri

 (foto) Cum numele Maiei Sandu e folosit de escroci, care fură bani de pe carduri

Un tânăr a rămas fără bani, după ce i-a oferit datele cardului bancar unui prieten de pe Facebook. Acesta și-a dat seama că a fost înșelat abia după ce i-a fost sustrasă din cont suma de 100 euro, scrie SHOK.md.

Victima a povestit, pentru redacția noastră, că a primit un mesaj pe o rețea de socializare de la un prieten, care i-a cerut datele bancare pentru a efectua un transfer. Zis și făcut, mai ales că cei doi se cunoșteau personal de mai multă vreme. Tânărul a înțeles că a fost tras pe sfoară abia după ce a rămas fără 2 mii de lei pe cardul bancar.

„Mi-a scris un prieten că are nevoie de cardul meu pentru a primi un transfer, în valoare de 300 euro. Eu, știind persoana, am decis să-l ajut. Am trimis foto la card, după care mi-a solicitat și codul de securitate, sub pretextul că trebuie să confirme tranzacția. Totodată, i-am oferit și parolele unice primite prin SMS. Mi-am dat seama că am fost fraierit prea târziu, ei deja mi-au extras din cont 100 euro. Ulterior am aflat de la prieten că i-a fost spartă pagina de Facebook și escrocii de fapt comunicau cu mine și cu mulți alții din lista lui de prieteni”, a declarat pentru SHOK.md, una dintre victime.

Mai multe persoane au căzut în plasa escrocilor și au rămas fără sume cuprinse între 100 și 400 de euro.

Cardul de destinație a banilor furați a fost denumit de escroci cu numele șefei statului „Maia Sandu”.

 

Citește și