(foto) Fenomen rar pe cerul din Odesa: Află cum se numește și cum se formează

 (foto) Fenomen rar pe cerul din Odesa: Află cum se numește și cum se formează

Pe cerul din Odesa a apărut un „nimb”. Fenomenul este cunoscut ca halou sau aură. Este un inel luminos, multicolor, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui sau al Lunii, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Haloul, adesea numit aură, este un inel luminos, multicolor, care poate apărea pe bolta cerească în jurul Soarelui sau al Lunii. Acesta apare din cauza reflexiei sau refracției luminii în cristale de gheață care sunt prezente la nori de mare altitudine.

Multe sunt aproape de soare sau luna, dar altele sunt în altă parte și chiar în partea opusă a cerului. Ele se pot forma, de asemenea, în jurul luminii artificiale, în vreme foarte rece, atunci când cristalele de gheață numite „praf de diamant” plutesc în aerul din apropiere.

Autoritățile din Odesa au lucrat pe parcursul nopții de ieri la lichidarea consecințelor atacurilor cu rachete. Primarul regiunii a menționat că în urma exploziei au fost afectate mai multe locuințe.

Acum o zi, orașul Odesa a fost vizat de noi atacuri cu rachete, una dintre ele lovind un centru comercial, unde a izbucnit un incendiu. În urma atacului o persoană a murit, iar 5 au fost spitalizate, a scris presa ucraineană.

În jurul orei locale 22:00, clădirile din centrul orașului au fost zguduite de suflul exploziilor puternice. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu un incendiu de mari proporții la un centru comercial. Exploziile au fost atât de puternice, încât s-au auzit la peste 40 de kilometri distanță.

Cu câteva ore mai devreme, Consiliul municipal din Odesa a anunțat că trei rachete de croazieră au fost lansate de pe un bombardier Tu-22. Cinci clădiri au fost distruse și două persoane au fost rănite. Nu se știe ce ținte au fost vizate, dar imagini din Odesa sugerează că a fost lovită o zonă mixtă rezidențial-industrială. Imaginile postate de Consiliul municipal arătă o suprafață mare devastată de explozie.