(foto) Imagini spectaculoase de pe Marte trimise de roverul Curiosity. Selfie cu „Mont Mercou”

 (foto) Imagini spectaculoase de pe Marte trimise de roverul Curiosity. Selfie cu „Mont Mercou”
0Shares

La începutul lunii martie, roverul NASA Curiosity Mars s-a apropiat de o formațiune stâncoasă impresionantă, pe care oamenii de știință au denumit-o „Mont Mercou”, nume inspirat de un munte din Franța. Roverul a realizat o serie de imagini panoramice pentru a crea o vizualizare 3D, prezentată sub forma unui „selfie”, scrie SHOK.md. cu referire la degi24.ro.

Selfie-ul este compus din 60 de imagini realizate de Mars Hand Lens Imager (MAHLI), camera instalată pe brațul roverului, pe 26 martie 2021, cea de-a 3.070-a zi marțiană a misiunii. Acestea au fost combinate cu 11 imagini realizate de o altă cameră amplasată în partea din față a roverului Curiosity.

De asemenea, Curiosity a realizat o panoramă de 360 ​​de grade asupra Mont Mercou. Studierea aflorimentului din mai multe unghiuri îi ajută pe oamenii de știință să-și facă o idee mai bună despre formațiunea stâncoasă.

NASA mai are pe Marte un robot – roverul Perseverance – mai nou şi mai performant, care se pregătește de prima misiune care implică un zbor pe o altă planetă

0Shares

Gritco Adriana

https://shok.md/