(foto) Mămăliga moldovenească a ajuns la poalele Everestului: Ceaunul, făina și brânza de oi sunt „autentice și cărate pe gheb” de participanții expediției

 (foto) Mămăliga moldovenească a ajuns la poalele Everestului: Ceaunul, făina și brânza de oi sunt „autentice și cărate pe gheb” de participanții expediției
0Shares

Expediția spre Everest Base Camp, la care participă 23 de moldoveni, astăzi s-a finalizat. Nu înainte însă de a pregăti și de a savura o adevărată mămăligă moldovenească, chiar la poalele Everestului, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„O mămăligă la poalele Everestului. A fost pregătită azi de MaestrulViorel Miron și savurată, cu brânză de oi și afumături, de întreaga expediție MyEverest!”, a scris pe pagina sa de Facebook autorul proiectului MyEverest, Iulian Bercu.

Toate ingredientele pentru a pregăti mămăliga au fost aduse din Moldova – făina, ceaunul, plita și baloanele cu gaz.

„Toate au fost cărate pe gheb circa 70 de kilometri, de la aeroport până aici, de către membrii expediției. Dar totul este absolut autentic, o mămăligă absolut moldovenească”, a precizat Bercu pentru UNIMEDIA.

Expediția a ajuns astăzi în Everest Base Camp și a încheiat a doua etapă a proiectului. Urmează alte 24 de zile, pline de peripeții, în care un grup de sportivi amatori va cuceri noi înălțimi.

Expediția este desfășurată cu suportul Partenerilor Generali: Mastercard, Moldindconbank,  MOLDCELL și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Partener Media General al proiectului este Postul de Televiziune TV8.

Proiectul MyEverest este susținut de partenerii informaționali – diez.mdagora.mdmoldova.org și UNIMEDIA.INFO.

0Shares