FOTO Marina Cârnaț, la o săptămână de la naștere: Fiecărei mame îi doresc astfel de emoții, pace și bucurie de la maternitate

 FOTO Marina Cârnaț, la o săptămână de la naștere: Fiecărei mame îi doresc astfel de emoții, pace și bucurie de la maternitate

Mya, cel de-a optulea copil al Marinei Cârnați a împlinit astăzi, o săptămână de la naștere. Cu această ocazie, bloggerița a publicat câteva imagini adorabile cu fetița, însoțite de un mesaj în care îi urează fiecărei mame: „ astfel de emoții, pace și bucurie de la maternitate”, a scris aceasta pe pagina ei de Instagram, relatează SHOK.md.

„Mya – o săptămână divină!

– De 2 zile Mya a început să urmărească persoana care o privește;

– Ascultă cu atenție și parcă conștient când cineva îi vorbește;

– În casă parcă nici nu trăiește un nou-născut: e liniște și ziua și noaptea;

– Noaptea, poate dormi și 5h în continuu”, a menționa bloggerița.

Marina le-a mulțumit urmaritorilor pentru toate urările și energia super pozitivă.

https://www.instagram.com/p/CStPNCMlo7J/?utm_source=ig_web_copy_link

Bloggerița a dezvăluit în mediul online că povestea nașterii fiicei sale este una pozitivă și încurajatoare.

΄n dimineața aceea, nimic nu prevestea că nașterea se apropie…totuși, eu instinctiv am început să mă pregătesc ca și cum azi nasc… nu pot explica de ce am făcut asta, dar mă gândeam “lasă să fie”…

Stăteam culcată și la ora 14:00 am simțit prima contracție slab dureroasă, dar care a cuprins tot pelvisul și imediat am înțeles că s-a început. Știți că aveam totul pregătit, chiar și Manuella pregătise clătite pentru toată ziua.

Durerile erau super slabe, am făcut un duș și i-am spus soțului că azi nasc… El, de bucurie, a zis că mă duce imediat la maternitate, m-am lăsat convinsă, fiindcă mă gândeam că e o idee bună să mă internez când nu am dureri mari și pot rapid și adecvat răspunde la toate întrebările/formalitățile.

Am plecat cu mașina la Centrul Mamei și Copilului, precum știți – fără înțelegeri prealabile… cu cine va fi de gardă… Soțului nu i s-a permis să intre, iar când au aflat că e a 8-a nastere, cu mare atenție și as zice cu mai multă responsabilitate se comportau cu mine, fiindcă pot fi foarte multe riscuri/complicații în situația mea.

Medicul m-a verificat și a zis că am dilatarea de 4 cm, punga amniotică intactă, colul uterin destul de lung. M-am pregătit pentru sala de travaliu (atunci am și făcut postarea prin care m-am încredințat total lui Dumnezeu). M-am culcat și moașa m-a conectat la aparatul de monitorizare a bătăilor cardiace la făt. După 30 min s-a apropiat medicul și l-am rugat, dacă dilatarea este mică, să mi se administreze anestezie epidurală, fiindcă simt contracții la 5 minute, însă deja foarte dureroase. Imediat m-am ridicat de pe pat cu greu și simțeam că nu mai ajung la fotoliu de nastere.

“Deschidere totală de 10cm; tăiem membranele.” Când am auzit asta imediat m-am bucurat că și de data aceasta am trecut cu ușurință și rapid peste contracții, fără epidurală, fără injecții/intervenții etc.

Acum urmează faza mai grea: împingerea. Nu am putut gestiona deloc procesul… Dintr-o contracție Mya era pe burta mea și în brațele mele… ”, a dezvăluit Marina, la câteva zile după naștere.

Soții Marina și Teodor Cârnaț mai au șapte copii, 4 fete și 3 băieți.