(foto) Protest cu o coroană funerară la Primărie

 (foto) Protest cu o coroană funerară la Primărie
0Shares

Un protest cu pancarte și o coroană funerară a avut loc vineri, 13 august, în fața sediului Primăriei Chișinău. Potrivit anifestanții califică drept ilegală numirea activistului civic Vitalie Voznoi în funcția de șef interimar al Secţiei de Control și Protecției a Animalelor, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Potrivit manifestanțilot, protestul a fost organizat împotriva „numirii ilegale a șefului interimar în Secţia de Control și Protecției a Animalelor.

Protestatarii au mai înaintat o petiție cu 13 cereri și au solicitat intervenția Parlamentului Republicii Moldova în „acțiunile ilegale care au loc la Primărie și în Direcția Generală Locativ-comunală și Amenajare”. Petiția a fost semnată de aproximativ 50 de oameni şi organizații de protecție a animalelor.

Manifestanții au adus cu ei pancarte cu mesaje adresate primarului Ion Ceban, lui Ion Burdiumov și noului șef interimar al SCPA, dar și două instalații simbolice: o coroană funerară, pe care scria „Lege și Integritate”, în semn că aceste valori au murit în Primărie și un decor de mariaj pe care era scris „Cumătrism și Corupție”.

 

La începutul lunii iulie, activistul civic Vitalie Voznoi a fost numit șef interimar al Secției control și protecție a animalelor din cadrul Direcției Generale Locativ-comunală și Amenajare CMC (DGLCA). Potrivit unui ordin semnat la mijlocul lunii iunie, de către Ion Burdiumov, acesta va exercita interimatul până la desemnarea unui nou șef.

 

0Shares