(FOTO) Revista Forbes a publicat topul celor mai bogate femei din lume în anul 2022

 (FOTO) Revista Forbes a publicat topul celor mai bogate femei din lume în anul 2022

În fiecare an, revista Forbes întocmește topul celor mai bogate femei din întreaga lume. În listă se regăsesc 2 688 de miliardari, scrie SHOK.md.

Vezi lista celor mai bogate femei din lume. În anul 2022 ele sunt cele mai bogate:

1. Francoise Bettencourt Meyers (68 de ani) – 74,8 miliarde de dolari

Ea este o femeie de afaceri franceză , după moartea mamei sale Liliane Bettencourt în septembrie 2017, a primit o moștenire de 39,5 miliarde de dolari. Din martie 2022, cu o avere de 79,6 miliarde de dolari, ea este cea mai bogată femeie de pe planetă [3] , și a treisprezecea cea mai bogată persoană din lume

2. Alice Walton (72 de ani) – 65,3 miliarde de dolari

Alice Walton este singura fiică a fondatorului Walmart, Sam Walton. S-a concentrat pe promovarea artei, mai degrabă decât să lucreze pentru Walmart la fel ca frații ei, Rob și Jim. În 2011, a deschis Muzeul de Artă Americană Crystal Bridges în orașul natal Bentonville, Arkansas. În ianuarie 2020, a dezvăluit planurile de a deschide un institut holistic de sănătate în Bentonville. Aceasta își păstrează locul doi în clasament pentru al doilea an consecutiv. În anul 2020, ea a fost cea mai bogată femeie din lume.

3. Julia Koch (59 de ani) – 60 de miliarde de dolari

Julia Koch și cei trei copii ai ei au moștenit o participație de 42 % la Koch Industries de la soțul ei, David, care a murit în august 2019, la vârsta de 79 de ani.

4. MacKenzie Scott (52 de ani) – 43,6 de miliarde de dolari

A fost căsătorită cu Amazon Jeff Bezos din 1993, pana în 2019. În urma divorțului, aceasta a primit 35 de miliarde de dolari din partea soțului, care este cel mai bogat om din lume.

5. Jacqueline Mars (82 de ani) – 31,7 miliarde de dolari

Jacqueline Mars este o moștenitoare și investitoare americană. Ea este fiica lui Audrey Ruth (Meyer) și Forrest Mars, Sr., și nepoata lui Frank C. Mars, fondatorii companiei americane de bomboane Mars, Inc. Aceasta a urcat cu o poziție în clasament față de anul trecut.

6. Gina Rinehart (68 de ani) – 30,2 miliarde de dolari

Cea mai mare parte a averii sale provine din proiectul minier Roy Hill, care a început transporturile către Asia în 2015. Magnatul minier este, de asemenea, al doilea mare producător de bovine din Australia, cu un portofoliu de proprietăți în toată țara. Rinehart a devenit președintă executivă a Hancock Prospection în 1992.

Rinehart A urcat cu trei poziții în clasamentul respectiv față de anul precedent.

7. Miriam Adelson (75 de ani) – 27,5 miliarde de dolari

Miriam Adelson este văduva lui Sheldon Adelson, fostul CEO și președinte al companiei de cazinouri Las Vegas Sands, care a murit la 87 de ani în ianuarie 2021. Acum deține mai mult de jumătate din imperiul de 48 de miliarde de dolari (capitalizare de piață), care are cazinouri în Las Vegas, Singapore și Macao. De profesie este medică, specializată pe dependențe.

8. Susanne Klatten (59 de ani) – 27,7 miliarde de dolari

Mama lui Klatten a fost cea de-a treia soție a lui Herbert Quandt, care a condus BMW pe piața vehiculelor de lux și i-a lăsat lui Klatten aproape 20 de procente din această proprietate. Ea este unica proprietară și vicepreședinta Altanei, pe care bunicul ei a înființat-o și deține mize într-o varietate de alte companii din Germania.

9. Iris Fontbona (79 de ani) – 23,8 miliarde de dolari

Iris Fontbona este văduva lui Andrónico Luksic, care a construit o avere în minerit și băuturi înainte de a muri de cancer în 2005. Și-a lăsat afacerile soției și celor trei fii ai lor: Jean-Paul, Andronico și Guillermo Luksic (care a murit de cancer pulmonar în 2013 la 57 de ani).

10. Abigail Johnson (58 de ani) – 21,2 miliarde de dolari

Abigail Pierrepont Johnson este o femeie de afaceri americană. Începând cu 2014, Johnson a fost președinta și directoarea executivă al companiei americane de investiții Fidelity Investments (FMR) și este președinta companiei sale internaționale de sindicate „Fidelity International (FIL)”. Aceasta a preluat afacerea după ce tatăl său a decedat.

Maria Palade

https://shok.md/