(FOTO/VIDEO) Și-a aruncat peruca la coșul de gunoi, după 10 ani de luptă cu boala. Ala Milescu: „Mi-am dat voie să mă iubesc”

 (FOTO/VIDEO) Și-a aruncat peruca la coșul de gunoi, după 10 ani de luptă cu boala. Ala Milescu: „Mi-am dat voie să mă iubesc”

Ala Milescu, femeia care a devenit cunoscută după ce a povestit public despre problema cu care se confruntă – alopecia, spune că a învățat să se accepte și să se iubească așa cum este, iar mai nou, a renunțat și la peruci, pe care le folosea anterior, pentru a-și camufla chelia, scrie SHOK.md.

Alopecia este căderea părului , o afecțiune dermatologică a foliculilor piloși. Este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați și poate fi asociată cu existența anumitor factorii ereditari, cu modificarile hormonale specifice vârstei sau altor condiții fiziologice (de exemplu, sarcina) sau medicale, cu prezența unor boli sau cu unele tratamente”- este definiția dată de Wikipedia. Eu însă de multe ori m-am întrebat: De ce anume eu? Când și cum corpul meu a învățat să-și creeze anticorpi împotriva foliculului de păr și cel mai importat în urma căror evenimente din viața mea s-a declanșat acest proces?

Răspunsul încă nu l-am găsit, dar…

Un lucru este cert, de care sunt sigură, e că prin multă iubire, lacrimi și acceptare astăzi eu sunt cea care a renunțat la perucă și alte metode de camuflare a cheliei. Ba mai mult, tatuajul mi-a dat un suflu, să pot sa merg destinsă, să pot zâmbi la mirarea celor din jur, fără a strânge priviri care îți plâng de milă”, a scris Ala Milescu, pe pagina sa de Facebook.

„Ce e părul pentru o femeie?

E feminitate, gingășie, stil, rafinament, miros, tandrețe …

Eu mi-am dat voie să izvorăsc prin fiecare por cu feminitate.

Mai mult, mi-am dat voie să mă iubesc”, a mai adăugat aceasta.

@cazacala

♬ I AM WOMAN (Live) – Emmy Meli

Ala Milescu suferă de alopecie de mai bine de 10 ani. „Ceea prin ce a trecut e tot ce îmi aparține, înseamnă că așa a trebuit să fie, înseamnă că asta am putut să îndur și asta mi-a dat o lecție de viață, ca să fiu puternică, să fiu ceea ce sunt astăzi”, a relatat aceasta, în cadrul unei emisiuni cu Teo Trandafir.

Despre cum și-a întâlnit marea dragoste și cum a ajutat-o Emilian Crețu să fie o mireasă frumoasă, chiar dacă suferă de alopecie, Ala a povestit într-un monolog la Dorin Galben.

Duminica Lilia

https://shok.md/