(FOTO) Șocant! Care sunt cele mai înfricoșătoare locuri de pe Pământ

 (FOTO) Șocant! Care sunt cele mai înfricoșătoare locuri de pe Pământ
0Shares

Locurile de groază sunt deseori ocolite de turiști. Aceștia preferă locurile exotice și cele care creează amintiri plăcute în timpul vacanțelor. Însă, în lume există o serie de locuri care stârnesc groază turiștilor, dar și locuitorilor din această zonă, scrie SHOK.md cu referire la Adme.ru.

Urmăriți mai jos o serie de locuri de groază din întreaga lume, care există în realitate și nu sunt născocite de locuitorii din regiuni.

1. Un cimitir vechi evreiesc din Praga(Cehia).

Procesiunile au avut loc în acest cimitir pe parcursul a patru secole (din 1439 – până în 1787). Pe o suprafață relativ mică de teren au fost îngropați mai mult de 100.000 de morți, în timp ce numărul de pietre funerare ajunge la cifra de 12.000.

În cimitir există porțiuni de pământ unde adâncimea mormintelor ajunge până la mărimea unui bloc cu 12 etaje.

2. Insula păpușilor părăsite (Mexic)

În Mexic există o insulă pustie foarte ciudată. Majoritatea „locuitorilor” insulei sunt sute de păpuși înfricoșătoare. Se spune că, în anul 1950, păpușile din coșurile cu gunoi erau adunate și atârnate de copaci de către un pustnic pe nume Julian Santana Barrera. Se spune că astfel bărbatul a încercat să liniștească sufletul unei fetițe care s-a înecat în apropiere de acest loc. Julian s-a înecat pe aceeași insulă în aprilie 2001. În prezent, pe insulă se regăsesc peste 1000 de exponate.

3. Insula Hashima (Japonia).

Hashima este o fostă așezare a minerilor, care a fost fondată în anul 1887. Această regiune a fost considerată una dintre cele mai dens populate locuri de pe pământ. Populația a fost de 5259 de persoane în anul 1959. Atunci când mina de cărbune nu a mai fost profitabilă, aceasta a fost închisă, iar orașul-insulă a ajuns în lista de orașe fantomă. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1974.

4. Capela Osemintelor, Portugalia

Capela a fost construită în secolul al XVI-lea de către călugării franciscani. Este foarte mică de doar 18,6 metri lungime și 11 metri lățime, dar aici sunt păstrate oasele și craniile a cinci mii de călugări. Pe acoperișul capelei este scrisă expresia „Melior exista die rigor die nativitatis” („Ziua morții este mai bună decât ziua nașterii”).

5. Pădurea Spânzuraților din Japonia.

Pădurea celor care se sinucid – numele informal al pădurii Aokigahara Dzyukay situate în Japonia, pe insula Honshu a devenit celebră datorită numărului mare de sinucideri. Inițial, pădurea era asociată cu mitologia japoneză, și în mod tradițional – lăcașul de demoni și fantome. El este acum considerat al doilea (primul este Golden Gate din San Francisco) în topul celor mai populare locuri pentru sinucideri. La intrarea în pădure se găsește o inscripție: „Viața ta este un dar prețios de la părinții tăi. Gândește-te la ei și la familia ta. Nu trebuie să suferi în singurătate”.

6. Spitalul de psihiatrie din Parma(Italia)

Artistul brazilian Baglioni Herbert a făcut un obiect de artă din această clădire părăsită, care a găzduit o dată un spital de psihiatrie. El a interpretat spiritul acestui loc prin intermediul unor picturi murale,care reprezintă umbrele rătăcitoare ale foștilor pacienți.

7. Biserica Sf. Gheorghe din Cehia

Biserica din satul ceh Lukova a fost abandonată din anul 1968, din momentul în care o parte din acoperiș s-a prăbușit în timpul unei ceremonii funerare. Artistul Hadrava Jakub (Jakub Hadrava) a adus o serie de sculpturi- fantomă în biserică, dându-i un aspect sinistru.

8. Dealul Crucilor din Lituania

Dealul Crucilor este un deal pe care se regăsesc o multitudine de cruci din Lituania. Numărul total al acestora este de aproximativ 50.000. Nu este un cimitir. Conform credinței populare, cel care va pleca la Dealul Crucilor, va avea noroc. Până în această zi, acest loc este învăluit în mister și legende. Nimeni nu cunoaște cum a fost construit acesta.

9. Peștera Actun Tunichil Muknal din Belize.

Actun Tunichil Muknal – o peșteră din apropierea orașului San Ignacio din Belize. Este un monument arheologic al civilizatiei Maya. Situat în parcul natural Mountain Tapir. Una dintre sălile peșterii – așa-numita catedrala, unde Maya au făcut sacrificii, pentru că au crezut că acest loc Xibalba este intrarea în lumea subterană.

10. Sicrie agățate pe un perete în Sagada, Filipine

Pe insula Luzon din satul Sagada este unul dintre locurile cele mai înfricoșătoare din Filipine. Aici puteți vedea structurile de înmormântare neobișnuite ale mormintelor, amplasate deasupra solului pe stânci. În rândul populației indigene există o credință că cu cât mai sus va atârna trupul îngropat al persoanei decedate, cu atât mai mult sufletul acestuia va fi mai aproape de cer.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/