(FOTO/VIDEO) Sofia Rotaru – Legendă vie a Ucrainei: Preşedinţia de la Kiev a înmânat primele premii legendare personalităţilor marcante din ţara vecină

 (FOTO/VIDEO) Sofia Rotaru – Legendă vie a Ucrainei: Preşedinţia de la Kiev a înmânat primele premii legendare personalităţilor marcante din ţara vecină

Artistă a poporului în Ucraina și Republica Moldova, cunoscuta interpretă Sofia Rotaru a primit titlul de legendă a Ucrainei, înmânat pentru prima dată de către liderul de la Kiev. De premiu s-au bucurat şi alte câteva personalități marcante din domeniul cultural şi sportiv, din ţara vecină,  transmite SHOK.md.

„Vă considerăm pe toți ca fiind cu adevărat legende ale țării noastre, iar cel mai importantă este recunoașterea și aprecierea la timp. Avem cu adevărat legende vii.

Din păcate, pentru o lungă perioadă de timp am avut un alt… Ne străduim să schimbăm acest lucru pentru totdeauna. Și facem primul pas astăzi. Am lansat un nou premiu de stat – „Legenda națională a Ucrainei”. În fiecare an vom sărbători împreună cu compatrioții noștri remarcabili, care au atins vârful în domeniul culturii, sportului, științei. Astăzi, primele premii au fost acordate pentru șapte ucraineni remarcabili. Șapte nume mari. Șapte legende naționale „, a spus președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Anul acesta premiul „Legenda Națională a Ucrainei” a fost primit de: cântăreața, Artistul Poporului și Eroul Ucrainei Sofia Rotaru; poetul-cântăreț, dramaturg, scenarist, artist al poporului și erou al Ucrainei Iurii Rybcinski; Directorul Ansamblului Național de Dans Academic Național din Ucraina, artistul Poporului și Eroul Ucrainei Mihailo Vantuh; pictorul, Artist al Poporului din Ucraina Ivan Marciuk; dansatorul de balet, coregraf, Artist al Poporului Olena Potapova; Maestrul sportului, antrenorul Oleh Blohin; precum și compozitorul, Artist al Poporului și eroul Ucrainei Miroslav Skorik, premiul postmortem, ridicat de soției sa.

 „Regina Pop”, așa cum este supranumită Sofia Rotaru este laureată a mai multor premii naționale și internaționale, fiind desemnată Artistă a Poporului și în Republica Moldova. Artista are rădăcini românești și cântă în limba română, ucraineană și rusă.

Maria Palade

https://shok.md/