(FOTO) Un tânăr pasionat de mașini clasice.Vezi cum a restaurat Renault 5

 (FOTO) Un tânăr pasionat de mașini clasice.Vezi cum a restaurat Renault 5
0Shares

Ion Pavalachi, un tânăr de 26 de ani din Moldova, cu o pasiune enormă pentru maşini clasice. Ion deţine acest Renault 5 de 2 ani, scrie SHOK.md cu referire la piataauto.

Ion deţine acest Renault de 2 ani. Maşina e fabricată în 1986, cu anul modelului 1987, iar el a găsit-o la Bălţi, într-o stare originală admirabilă. Paradoxal, dar omul, de la care a cumpărat Ion acest Renault, este şi primul proprietar al maşinii din Moldova, iar maşina a fost importată în ţara noastră tocmai prin 1988-1989, deci încă în perioada sovietică, pe când ea avea doar 2 ani de la fabricare.

Maşina era într-o condiţie formidabil, dar totuşi, lui Ion i-a luat doi ani s-o aducă la condiţia desăvârşită de azi. Ea era în vopsea originală albă, dar a fost revopsită în aceeaşi culoare, pentru că fusese zgâriată. Din fericire, maşina nu stătuse nemişcată, proprietarul său o mai şi pornea din când în când, o mai şi scotea pe drumuri la escapade. Iar asta a făcut ca motorul să fie într-o stare bună, neavând nevoie de reparaţie sau restaurare. S-au schimbat doar bujiile şi s-a făcut schimbul obişnuit de consumabile.

Interiorul a fost păstrat  bine și curăţat, dar pentru micile detalii, a fost nevoie de sacrificii enorme! Ion a cumpărat în ultimii doi ani alte două Renault-uri 5, drept donatori, doar de dragul pieselor de interior care-i lipseau. Două maşini, două Renault 5, în Moldova, într-o ţară în care abia de numărăm vreo 5 exemplare în total înmatriculate! Una din maşini, de exemplu, a fost cumpărată doar de dragul unui panou din interior şi a clemelor, alta de dragul unei piese de lângă cadranele de bord şi a unor buloane specifice. Erau maşini în stare mai puţin îngrijită, aşa că acea pentru cleme a fost cumpărată cu 4,000 lei, adică vreo 200 euro. A căutat acele piese la dealer-ul oficial, la comandă dar nu a fost posibil nicăieri.

„Satisfacţia cea mare, acum e plăcerea vizuală, când o parchezi şi te întorci apoi de 7-8 ori să o priveşti. E plăcută şi-n condus şi nu se simte deloc că maşină e de 35 de ani. Dar satisfacţia vizuală e cea mai plăcută şi după doi ani de muncă o priveşti şi zici: da, a meritat” zice Ion.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/