(FOTO) Un graffiti monumental „Un nou început” a fost realizat pe muntele din Alpii elvețieni

 (FOTO) Un graffiti monumental „Un nou început” a fost realizat pe muntele din Alpii elvețieni

Un graffiti monumental care înfăţişează delicateţea norilor şi îndeamnă la contemplare a fost realizat pe un munte din Alpii elveţieni. Intitulat ”Un nouveau souffle” (”Un nou început”), proiectul, cu o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi, realizat de artistul francez Saype, în vârstă de 32 de ani, împodobeşte vârful Moleson din vestul Alpilor, scrie SHOK.md cu referire la agerpres.ro

Creaţia înfăţişează un băieţel care face baloane şi a fost realizată cu pigmenţi naturali precum cărbunele şi creta într-o regiune propice pentru formarea norilor, în încercarea de a reflecta legătura cu felul în care copiii admiră cerul, a precizat artistul pentru Reuters.

”Cred că trăim într-o lume foarte agitată şi avem nevoie de puţină delicateţe, iar norii sunt, în opinia mea, asemănători unui vis, cu imaginaţia”, a spus el.

Cunoscut pentru graffiti-urile sale monumentale realizate pe iarbă şi care se văd cel mai bine de la înălţime, Saype a mai pictat în locuri precum o mahala din Africa de Sud sau pe pajiştea din faţa sediului european al Organizaţiei Naţiunilor Unite, de la Geneva.

 

Maria Palade

https://shok.md/