(FOTO) Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la Festivalul Internațional de Modă, Transilvania Fashion

 (FOTO) Universitatea Tehnică a Moldovei a participat la Festivalul Internațional de Modă, Transilvania Fashion
0Shares

Organizat în inima Clujului, în perioada 17–19 septembrie 2021, Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a întrunit designeri din 8 țări, între care și reprezentanți ai Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, scrie SHOK.md.

Participând la activitățile desfășurate pe parcursul celor trei zile ale Festivalului, alături de reprezentanți din diferite țări, decanul Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, conf. univ., dr. Sergiu TRONCIU, a apreciat imensul efort depus întru promovarea excelenței în domeniul modei – un mix spectaculos între designerii tineri, extrem de talentați (Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca; Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași; Universitatea Națională de Arte din București; Facultatea de Arte si Design, Universitatea de Vest din Timișoara; Facultatea de Arte, Universitatea Oradea; Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca) și creatori de modă consacrați: Iraida FLOREA, Inga BRAGARU, Vlad-Mihnea COVACI, Paul PALM, Vanesa OROS, Luminița BALAZS, brand JOLIDON și IMPERO COUTURE.

De asemenea, decanul Sergiu TRONCIU s-a arătat extrem de mândru de discipolii FTP-UTM, care au prezentat la Festival trei colecții vestimentare, învrednicindu-se de o Diplomă de Excelență pentru prestația deosebită:
# Iulia RAILEAN – colecția propriului brand de lux – „JULIER”. În viziunea autoarei, brandurile de lux își merită pe deplin locul în această industrie datorită aspectelor cheie ce le diferențiază, și anume: istoria din spatele brandului, integritatea produsului, exclusivitatea, calitatea superioară, moștenirea istorică și elementele culturale diferențiatorii
# Ana CARAUŞ – colecția „REUSE”, bazată pe conceptul sustenabilității, concentrează în sine echilibrul atât de necesar astăzi: denimul reutilizat în combinație cu un material inedit creează un duet cu adevărat prețios.
# Ludmila SECHER – colecția vestimentară „ERÖ”, inspirată din studiul dezvoltării psihologice și emoționale a femeii la diferite etape ale vieții. Colecția denotă o trecere de la imaginea femeii emotive, romantice, senzuale la o imagine mai puternică de caracter, încrezută în sine și în ceea ce face.

Totodată, paleta prezentărilor de colecții vestimentare a fost completată cu diverse seminare, mese rotunde dedicate activităților de educație în domeniul designului și a proiectelor internaționale, transformând evenimentul într-un veritabil show conceput să amplifice vizibilitatea designerilor pe o vastă scenă europeană.

Imaginat sub forma unui eveniment outdoor complex, street fashion și couture inovativ, Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a creat o splendidă emulație pe toate palierele expresiei de fashion şi styling prin prezentări de colecții ale designerilor tineri și celor consacrați. Amploarea și culoarea artistică a evenimentelor a fost amplificată de o logistică impresionantă de catwalk, sunet, lumină și ecrane LED, instalate în superbul amfiteatru în aer liber de pe Esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central din Cluj-Napoca, care a găzduit evenimentul. Era și de așteptat, acest spectacol de modă a trezit interesul a numeroși designeri, branduri, case de modă și universități, invitați speciali din țară și din străinătate, modele, hairstyliști, make-up artiști, fotografi, bloggeri, jurnaliști.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/