(FOTO/VIDEO) O biserică de lemn din România a ars ca o torță, chiar de Florii

 (FOTO/VIDEO) O biserică de lemn din România a ars ca o torță, chiar de Florii

O biserică de lemn în stil maramureşean din Parohia Borşa Complex a ars ca o torță, chiar de Florii, scrie presa română. Mai multe imagini cu lăcașul sfânt cuprins de flăcări au fost postate pe rețelele de socializare, scrie SHOK.md.

„Cu profundă tristețe și îngrijorare pentru comunitatea credincioșilor ortodocși din Parohia Borșa Complex, am aflat de tragedia care tocmai a avut loc prin izbucnirea unui devastator incendiu la biserica lor de lemn în stil maramureșean.

Biserica a ars în totalitate și nu au mai putut fi salvate multe lucruri.

Biserica este nouă, a fost construită în ultimii 30 de ani, deci nu este monument istoric!
Din informațiile primite de la părintele protopop al Vișeului, Mihai Chira, am aflat că biserica a fost asigurată, ceea ce înseamnă că pagubele vor fi în mare parte acoperite.
Protopopul Vișeului, din îndemnul Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, s-a deplasat de îndată la fața locului pentru a-i fi alături Părintelui Paroh Pop Ioan Constantin, Consiliului Parohial și credincioșilor în aceasta situație grea prin care trec într-o zi de mare sărbătoare creștină, de Praznicul Floriilor, urmând să se facă evaluarea situației și să informeze Sfânta Episcopie despre cele constatate.
Totodată, Protopopul Vișeului, Pr. Mihai Chira, se va implica, în parteneriat cu Primăria, spre a identifica un loc potrivit pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe în Săptămâna Sfintelor Pătimiri și a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului și a tuturor celorlalte slujbe, până la construirea unui nou locaș de cult.
Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Protopopiatul Vișeu, Parohiile și Mănăstirile vor fi solidare cu situația grea prin care trec tocmai în preajma sărbătorii Învierii Domnului, preotul și credincioșii din Borșa Complex și vor sprijini construcția noii biserici”, se menționează într-un comunicat emis de biroul de presă al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și un echipaj din cadrul Secției Vișeu de Sus au intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit la biserica din lemn din Borșa Complex. De asemenea, un echipaj medical SMURD s-a deplasat la locul intervenției.

@vasile.dale

#știri #vasiledale #breakingnews #maramures #ISUMaramureș #borșa

♬ sunet original – Vasile Dale

@esential24

#viral#foryou #fyp #romania🇷🇴

♬ sunet original – Esential24

 

Duminica Lilia

https://shok.md/