Fructe și legume de toamnă, care îți ridică dispoziția. Vezi, care sunt acestea

 Fructe și legume de toamnă, care îți ridică dispoziția. Vezi, care sunt acestea

A venit toamna! Se schimbă anotimpul, se schimbă și fructele și legumele de sezon, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Vezi, care sunt fructele și legumele toamnei.

Murele sunt cap de listă. Perfecte în septembrie, și din belșug, nu ai voie să le ratezi. De preferat sunt cele din piață. Indiferent de preț, merită. Sunt pline de antioxidanți și vitamine. O cură de mure în septembrie (recolta a doua), te ajută să-ți menții până în noiembrie bronzul strălucitor adunat cu perseverență toată vara.

Pe locul doi se află sfecla. Un imens beneficiu pentru sănătate, merită să o treci pe lista de cumpărături. Plină de vitamine și antioxidanți unici, sfecla merită titlul de leguma lunii. Dacă găsești sfeclă proaspătă încearcă și frunzele. Le poți pregăti ca orice salată. Sunt foarte gustoase și pline de vitamine.

Roșiile rămân în lista legumelor și în aceasta luna. Perfect coapte, este momentul să le pui deoparte pentru iarnă. Sucul și pasta de tomate, sau roșiile la borcan păstrează toate calitățile roșiilor proaspete, iar licopenul – unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți este activat de temperatură, din cursul preparării conservelor.

Prunele intră în perioada lor maximă. Cura de prune este aproape obligatorie, atât sunt de sănătoase aceste fructe. Sunt perfecte în diete, reglează activitatea tubului digestiv, sunt ideale și gustoase.

Smochinele sunt unele din fructele de răsfăț ale lui septembrie. Sunt delicioase crude și merită încercate. Sunt sățioase, pline de minerale prețioase și antioxidanți. Au și multe vitamine, mai ales A, C și cele din complexul B.
Evident din lista cu fructe și legume de septembrie nu pot să lipsească perele, delicioasele și aromatele fructe ale toamnei.

Conopida revine în actualitate și o să ne țină companie plăcută până în primăvara. Include pe lista de cumpărături și broccoli, varianta verde a clasicei conopide.

Pe lista cu fructe și legume de septembrie se mai află varza (atât cea albă, cât și cea roșie, și mai ales aceasta din urmă).

Merele minunate de toamnă, coapte de soare, toată vara, ne sunt răsfăț până în primăvara viitoare.

Revin ca o ultimă amintire din vară, spanacul, ceapa verde, salata si ridichile.  Pe lista cu fructe si legume de septembrie se mai află dovleceii, ciupercile, fasolea verde, dar și piersicile, caisele și zmeura.

Profitați din plin de toate aceste fructe și legume de septembrie. O toamnă frumoasă să aveți!

 

Maria Palade

https://shok.md/