Fursecuri de Crăciun. Secretul celor mai fragede prăjituri

 Fursecuri de Crăciun. Secretul celor mai fragede prăjituri

Cu nucă, cu alune, cu ciocolată, cu gem sau cu bezea, fursecurile sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Pot fi și simple sau chiar glazurate, că tot vor dipărea de pe platouri foarte repede, scrie SHOK.md cu referire la clickpentrufemei.

Dacă te mai gândești că se prepară și ușor, și repede, atunci uite aici rețeta pentru niște fursecuri deosebit de fragede și gustoase. Sunt gata într-o oră și toată lumea va fi cucerită de aroma acestora.

Fursecuri fragede

Ingrediente: 400 g făină, 220 g unt, 150 g zahăr, 100 g unt de arahide, 2 ouă, ½ linguriţă esenţă de vanilie, 1 plic praf de copt cu şofran, 1 praf de sare.

Mod de preparare: Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă de aragaz. Amesteci făina, sarea şi praful de copt cu şofran. Mixezi, 1-2 minute, untul cu zahărul până când se omogenizează. Adaugi ouăle şi esenţa naturală de vanilie şi împarţi compoziţia în jumătate.

În una din părţi adaugi untul de arahide şi amesteci, apoi încorporezi câte 200 g de făină în fiecare compoziţie. La final, trebuie să obţii un aluat care să nu se ţină de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi făină în aluatul cu unt de arahide.

Întinzi două foi de aproximativ 5 mm grosime şi decupezi fursecuri în formele dorite. Le aşezi în tava tapetată, cu spaţii între ele, şi le dai la cuptorul încins până se rumenesc uşor. Le decorezi după imaginaţie.

Secretul celor mai fragede fursecuri constă în folosirea unui unt cu cât mai multă grăsime.

Fursecuri glazurate cu ciocolată

article img

Ingrediente: 200 g unt, 50 g zahăr pudră, 50 g zahăr tos, 450 g făină, 1 praf de sare, 200 g ciocolată cu lapte.

Mod de preparare: Mixezi untul, la temperatura camerei, cu zahărul, apoi încorporezi făina combinată cu sarea. După ce s-au omogenizat îngredientele, îl strângi într-o bilă, îl înfăşori în folie şi-l dai la frigider, o oră.

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, pe care o decupezi şi aşezi fursecurile în tavă. Le ţii la cuptor 15-20 de minute, până se rumenesc uşor. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi înmoi fursecurile în ciocolata caldă şi le laşi la răcorit.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și