GALERIE FOTO Billie Eilish a protestat pe scenă față de decizia Curții Supreme a SUA de a abroga dreptul la avort. „O zi foarte, foarte neagră”

 GALERIE FOTO  Billie Eilish a protestat pe scenă față de decizia Curții Supreme a SUA de a abroga dreptul la avort. „O zi foarte, foarte neagră”

Headline Act Billie Eilish performs on the Pyramid stage during day three of Glastonbury Festival Glastonbury Festival, Day 3, UK – 24 Jun 2022,Image: 702552250, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Cântăreaţa americană Billie Eilish a protestat vineri faţă de decizia Curţii Supreme a SUA privind avortul în timpul recitalului său de pe scena festivalului Glastonbury, scrie SHOK.md, cu referire la presa străină.

„Astăzi este o zi foarte, foarte neagră pentru femeile din SUA. Voi spune acest lucru pentru că nu mai suport să mă mai gândesc la asta în acest moment”, a declarat cântăreaţa de 20 de ani vineri seara, pe scena Pyramid, la prezentarea cântecului „Your Power”, care vorbeşte despre oamenii care abuzează de puterea lor.

Comentariile artistei – cel mai tânăr headliner din istoria festivalului Glastonbury – vin după ce vineri instanţa americană, cu majoritate conservatoare, a luat decizia istorică de a anula jurisprudenţa stabilită prin cazul emblematic „Roe v. Wade” din 1973, care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină. Decizia de vineri nu scoate în afara legii avorturile, dar trimite Statele Unite în situaţia în care se aflau înainte de „Roe v. Wade”, când fiecare stat al federaţiei era liber să le autorizeze sau nu.

Recitalul de vineri marchează a doua apariţie a starului pop american la festivalul Glastonbury, după debutul său în 2019, când a cântat pe The Other Stage, conform Agerpres.

Pe Pyramid Stage au mai cântat vineri Ziggy Marley, Robert Plant şi Alison Krauss, Crowded House, Rufus Wainwright şi Wolf Alice, în timp ce Sir Paul McCartney va urca pe scena principală de la Glastonbury sâmbătă, la exact o săptămână după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 80 de ani.

Vineri dimineaţa, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat participanţilor la festival printr-un mesaj video în limba engleză, în care a descris Glastonbury drept „cea mai mare concentrare de libertate” din lume şi a făcut apel la lume să „răspândească adevărul” despre invazia Rusiei în Ucraina.

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câştigat anul acesta concursul Eurovision, a fost şi ea prezentă vineri pe afişul festivalului cu un recital pe Truth Stage.

Glastonbury Festival, Day 4, UK - 25 Jun 2022

Glastonbury Festival, Day 3, UK - 24 Jun 2022

Glastonbury Festival, Day 3, UK - 24 Jun 2022

Glastonbury Festival, Day 4, UK - 25 Jun 2022

Glastonbury Festival, Day 4, UK - 25 Jun 2022

Glastonbury Festival, Day 4, UK - 25 Jun 2022

Citește și