Galina Dodon, pusă sub învinuire: Mi s-a deschis un dosar politic ca să îl defăimeze pe soțul meu. Risc să cred că următorul va fi copilul care vine acasă

 Galina Dodon, pusă sub învinuire: Mi s-a deschis un dosar politic ca să îl defăimeze pe soțul meu. Risc să cred că următorul va fi copilul care vine acasă

Galina Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon, susține că i s-a deschis un dosar politic. Declarația a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. „Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogățire ilicită, fără probe”, a spus aceasta, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Dosarul are scopul să îl defăimeze pe soțul meu. Se poartă cu noi în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinți, au făcut chiar în veceul din grădină.

Risc să presupun că următorul va fi copilul nostru care se întoarce acasă în vacanță. Îmi țin fratele în închisoare, pentru ce? Pentru că a făcut bani în Rusia și a venit în Molovata ca să deschidă o afacere, a plătit bani la sat, și își bat joc de el, mamele sunt bolnave, nu le dau voie să vină să își vadă copilul, nepoții”, a spus aceasta.

Soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. „Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a scris Dodon, pe Facebook. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a precizat fostul șef de stat.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a confirmat „citarea pentru data de 16 iunie, a soției lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic Kuliok”.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.