General Motors vrea să concureze cu Tesla și Rivian: Ce este Silverado

 General Motors vrea să concureze cu Tesla și Rivian: Ce este Silverado

Pickup-ul complet electric va fi disponibil în două versiuni, când va sosi la sfârșitul anului viitor; prima ediție RST și un model WT conceput pentru utilizarea flotei, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

Ambele vor oferi o autonomie estimată de 640 de km, vor găzdui viteze de încărcare rapidă de până la 350 kW. Se așteaptă ca RST să aibă până la 664 de cai putere, rulând 0-100 în mai puțin de 4,5 secunde, conform estimărilor GM. RST va putea remorca până la 4 tone și va putea transporta 600 de kilograme de sarcină utilă. Pe de altă parte, WT va oferi 510 CP, 3 tone și jumătate de remorcare și 540 de kilograme de sarcină utilă pentru pornire, deși un pachet de remorcare maxim capabil să transporte până la 9 tone este în lucru.

GM Fleet le-a oferit de mult timp clienților produse și servicii excelente, o experiență excepțională pentru clienți și soluții inovatoare pentru a satisface nevoile lor unice de afaceri”, a declarat Ed Peper, vicepreședintele GM Fleet. „Suntem încântați să lansăm. Silverado EV, oferind clienților un camion adevărat capabil să lucreze, care să îi ajute să înceapă tranziția către o flotă electrică și să-i ajute să își atingă propriile obiective de sustenabilitate.”

Un adevărat monstru

Cele două variante Silverado vor include, de asemenea, direcția pe patru roți pe jante de 24 de inch și un hayon multiflex care poate găzdui încărcături de până la 3 metri în lungime. La interior, șoferii se vor bucura de un acoperiș fix din sticlă și de un sistem de infotainment LCD de 17 inch. Funcții suplimentare vor fi instalate prin actualizările OTA.

Dacă dorești unul dintre primele RST-uri ediții speciale, pregătește-te să plătești pentru această onoare. GM lansează prima ediție RST cu un preț de început de 105.000 USD. Variantele de bază WT și RST vor fi mult mai accesibile la 39.900 USD când vor ajunge în vara anului 2024, dar, în funcție de opțiuni, potențialii cumpărători s-ar putea aștepta în continuare să plătească „prețuri în jur de 50.000 USD, 60.000 USD, 70.000 USD, 80.000 USD și mai mult, permițându-le să aleagă camionul care corespunde nevoilor lor de capacitate și prețuri”, potrivit GM.

Silverado se alătură lui Hummer EV în gama de vehicule electrice în plină dezvoltare a GM și va fi produs la aceeași fabrică de asamblare Detroit-Hamtramck, Factory ZERO a GM, când producția va crește în 2023. Lor li se va alătura în curând SUV-ul Chevrolet Equinox EV, cu un preț de pornire în jur de 30.000 USD și un Chevy Blazer EV, ambele fiind disponibile la un moment dat în 2023.

 

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și