Georgeta Voinovan, în apărarea profesorilor nevaccinați: Ce protectie le asigura celor din jur persoanele vaccinate? Nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate

 Georgeta Voinovan, în apărarea profesorilor nevaccinați: Ce protectie le asigura celor din jur persoanele vaccinate? Nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate

Georgeta Voinovan a comentat decizia luată de CNESP, care obligă profesorii nevaccinați să prezinte un test negativ la Covid, odată la 14 zile, achitat din surse proprii. „Ce protecție le asigura celor din jur persoanele vaccinate, din moment ce se pot infecta și transmite virusul la fel ca și cele nevaccinate?”, a comentat artista pe rețea de socializare, scrie SHOK.md.

„Așadar, e oficial: cadrele didactice din Republica Moldova sunt obligate să se vaccineze, sau să se testeze la Coid-19 la fiecare 14 zile din cont propriu. Pentru ce? Evident, pentru a se proteja și a-și proteja elevii! Una nu înțeleg: ce protecție le asigura celor din jur persoanele vaccinate, din moment ce se pot infecta și transmite virusul la fel ca și cele nevaccinate?

Sau dacă te-ai vaccinat, capeți inclusiv libertatea de a transmite virusul mai departe? Nu vi se pare că avem dreptul și la niște răspunsuri logice? Dacă toți transmit virusul, indiferent de statutul imunologic, necesar ar fi se testeze toți din 14 in 14 zile, sau nimeni!”, a scris interpreta pe pagina ei de Facebook.

Aceasta a mai adăugat: „Adică eu îmi trimit copiii la școală „liniștită” că profesorii s-au vaccinat, dar, surpriză! dacă cineva dintre ei se infectează și nu se testează permanent, poate și are dreptul să umple școala!

Păi, dragii mei, atunci mai sigur pentru noi, ca părinți, este să căutăm dascăli nevaccinați, care vor prezenta testul negativ la fiecare 2 săptămâni și să-i ajutăm să achite acele nenorocite teste, menite să îngroașe buzunarele cuiva! Poate începem să gândim, cu toții? P.S. Am mers exclusiv pe logica sistemului, ca părinte! Nu înțeleg și nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate!”.

Ministra Ala Nemerenco a declarat că până la atingerea ratei de vaccinare de cel puțin 95% din persoanele adulte în fiecare instituție: personalul didactic, nedidactic și auxiliar va efectua și prezenta o dată la 14 zile, din surse proprii, rezultatul unui test diagnostic la Covid. Nu se vor supune testării cei care prezintă certificat de vaccinare complet sau un act care confirmă că persoana are anticorpi care este valabil pentru 90 de zile.

Federația Sindicală a Educației și Științei califică această hotărâre drept „un abuz și o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești”. În urma a „sute de mesaje în care cadrele didactice, angajații din sistemul educațional își exprimă nedumerirea”, autoritatea vine cu o adresare către „decidenții din Guvern, către Ministra Sănătății Ala Nemerenco”.