Igor Grosu, despre angajarea verișoarei Maiei Sandu în cabinetul său: „Nu-i niciun fel de cumătrism”

 Igor Grosu, despre angajarea verișoarei Maiei Sandu în cabinetul său: „Nu-i niciun fel de cumătrism”

Președintele parlamentului, Igor Grosu a confirmat că verișoară Maiei Sandu, Tatiana Babin, este în echipa sa din Parlament. „Nu e niciun cumătrism” a declarat Grosu la Punctul pe azi” de la TVR Moldova, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Este verișoara doamnei Maia Sandu ? – Este. Vedeți un conflict de interese ? – Cu mine nu. Ea este un profesionist. Este cabinetul meu de încredere. Este colega care a muncit ani de zile la partid. Eu am nevoie în cabinetul meu de persoane care să am încredere și eu am invitat-o.

Nu a fost recomandată. Unica discuție pe care am avut-o a fost la partid, pentru că cumva trebuia să dezgolim secretariatul partid, ne conducea secretariatul în cadrul partidului și discuția a fost pe interior, dacă găsim pe cineva care să sublinieze funcția dumneaiei, a durat un pic, după care a acceptat și este o persoană competentă cu experiență de care eu am nevoie în Parlament. Nu-i niciun cumătrism”, a declarat Igor Grosu.

Președinta, Maia Sandu, a vorbit în premieră despre acuzațiile de cumetrism, după ce o altă verișoară de a sa, Anastasia Taburceanu a fost angajată la Guvern, în echipa prim-ministrei, Natalia Gavrilița. Sandu spune că acesta nu poate fi numit un conflict de interese, „pentru că nu ea a angajat-o sau recomandat-o”. Aceasta a afirmă că verișoara sa face un sacrificiu pentru că vine la un salariu mai mic, iar în echipa unui prim-ministru, totuși, nu poți angaja oameni pe care nu-i cunoști. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru Europa Liberă.

Anastasia Taburceanu, cu o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media, a fost numită purtătoarea de cuvânt a Nataliei Gavrilița.