Un german, stabilit în Moldova vorbește fluent în 21 de limbi: Cum a învățat 8 limbi concomitent

 Un german, stabilit în Moldova vorbește fluent în 21 de limbi: Cum a învățat 8 limbi concomitent

Gerhard Ohrband este lector universitar, antreprenor, cercetător științific, profesor de limbă germană, autorul mai multor cărți și un adevărat exemplu al faptului că în Moldova poate fi atins succesul, scrie tvrmoldova.md.

Născut la Hamburg, Germania, unde a și absolvit Universitatea de Psihologie, Gerhard a ales să-și construiască o carieră departe de casă, în Moldova.

Ani buni și-a dedicat timpul pentru a învăța cât mai multe limbi străine, crezând că astfel va avea mai multe oferte atractive de lucru, însă nu s-a dovedit a fi chiar atât de simplu. Limba română a început să p studieze încă în Germania. Până în prezent, psihologul poate preda în 12 limbi europene, precum engleza, suedeza, româna, bulgara, ucraineana și rusa. Mai mult decât atât, mai învață încă 11 limbi printre care araba, azera și olandeza, dar o face din plăcere, fără a depune mari eforturi.

Totodată, lectorul explică începătorilor că trebuie să se debaraseze de goana după succese care pot fi obținute în scurt timp, deoarece în învățarea productivă se pune accent pe rezultate corecte, nu pe viteză. De asemenea, acesta menționează că însușirea unei limbi trebuie tratată ca un maraton care ar putea să dureze toată viața, de aceea în momentul în care începi să înveți, trebuie să te gândești bine care este scopul ce te motivează să faci asta.

Fiind profesor de mai mulți ani, lectorul universitar încearcă să își motiveze studenții și elevii să uite de cel mai popular mit: „nu ai voie să comiți greșeli”. Chiar și copiii mici până își învață limba maternă fac milioane de erori, dar nu înseamnă că nu ajung la un rezultat bun.

De asemenea, Gerhard Ohrband își dedică timpul liber unui podcast de psihologie unde vorbește despre situația Moldovei și despre anumite evenimente care se desfășoară la noi în țară, deoarece acesta nu vede sens să discute despre problemele pe care le știu deja toți, ci vede mai util abordarea actualităților din țara în care trăiește.

Stabilit în Moldova de mai bine de 16 ani, germanul în continuare este îndrăgostit de aceste meleaguri.

Aura Mereuta

https://shok.md