Grigoriu, despre demisia Nataliei Moloșag: Penibil a fost concursul și votul acordat în Parlament. Sper că lecția a fost învățată

 Grigoriu, despre demisia Nataliei Moloșag: Penibil a fost concursul și votul acordat în Parlament. Sper că lecția a fost învățată

Fosta deputată a Platformei DA, Inga Grigoriu, a venit cu o reacție după ce Avocata Poporului, Natalia Moloșag, și-a anunțat demisia. „Sper că lecția a fost învățată și profesioniștii în domeniu vor avea o nouă șansă”, a spus aceasta, într-o postare pe Facebook, scrie SHOK.md cu referire la unimedia.

„Avocatul Poporului a depus cerere de demisie. Penibil a fost concursul și votul acordat în Parlament. Sper că lecția a fost învățată și profesioniștii în domeniu vor avea o nouă șansă. Succes”, a spus Grigoriu.
Avocata Poporului Natalia Moloșag a demisionat. Aceasta a depus o cerere în acest sens, în această dimineață la Parlament.
PAS a anunțat ieri că așteaptă demisia acesteia.

Tot ieri, deputatul PAS, Dumitru Alaiba s-a arătat nemulțumit de explicațiile publice prezentate de Avocata Poporului, Natalia Moloșag, privind „consilierul” său personal, care a fost condamnat pentru proxenetism, Dumitru Godorog.

Avocata Poporului, după două zile de tăcere, a ieșit cu explicații privind „implicarea în activitatea oficiului” a unui oarecare Dumitru Godorog, fost condamnat pentru proxenetism.

Natalia Moloșag nu a demisionat, cum i-au cerut mai mulți lideri și ONG-uri, dar a declarat că este supusă mai multor „atacuri” pentru că intenționa să facă dezvăluiri despre activitățile anterioare ale instituției pe care o reprezintă.

După informațiile apărute, ONG-urile au cerut explicații în regim de urgență. Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, în cadrul ședinței Parlamentului din 23 septrembrie, pentru un termen de 7 ani. Candidatura acesteia a fost votată de 57 de deputați PAS. Contracandidatul acesteia, Andrei Brighidin, a acumulat un singur vot, din partea BCS. Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o, timp de 15 ani, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.ONG-urile au cerut explicații

Natalia Moloșag a recunoscut, fiind întrebată de deputații BCS, că a reprezentat-o anterior, în calitate de avocat, pe președinta țării, Maia Sandu.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și