Igor Dodon ține pumnii pentru absolvenții de liceu, care susțin astăzi BAC-u la limba de instruire

 Igor Dodon ține pumnii pentru absolvenții de liceu, care susțin astăzi BAC-u la limba de instruire
0Shares

15 964 de elevi susțin astăzi examenul de bacalaureat la limba de instruire. Dintre aceștia 13 065 vor susține proba la limba și literatura română, iar 2899 – proba la limba și literatura rusă. Cu această ocazie, Igor Dodon a scris o postare pe pagina lui de Facebook, în care le urează succes tuturor absolvenților, scrie SHOK.md.

„Astăzi este o zi deosebită pentru câteva mii de elevi, care sunt acum în clase pentru a susține primul examen de bacalaureat. Emoții mari pentru acești copii, care trebuie să demonstreze că au însușit foarte bine materia în cei 12 ani de liceu. Emoțiile sunt cel puțin la fel de mari și la părinții elevilor, care susțin bacalaureatul, unul dintre cele mai importante examene din viață”.

Igor Dodon a mai menționat că anul acesta este unul deosebit pentru familia lui, întrucât fiul cel mai mare Vlad este și el absolvent de liceu și în acest moment este concentrat pe sarcina de la BAC.

„Am încredere în capacitatea lui Vlad că va susține reușit toate examenele de bacalaureat, deoarece știu câtă muncă de pregătire au fost în cei 12 ani de școală, inclusiv ultimul an de liceu.

Acest an de învățământ a fost probabil unul dintre cei mai complicați pentru toți elevii din țară. Din cauza pandemiei, lecțiile au fost în mare parte online. Sper din toată inima că toți cei aproape 17 mii de absolvenți de bacalaureat din anul curent vor reuși să promoveze examenele și vor obține rezultate cât mai frumoase. Le urez tuturor absolvenților succes și voi ține pumnii pentru toți voi! Iar părinților le doresc putere și să aibă parte de bucurie de la rezultatele copiilor”, a adăugat liderul PSRM.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea curentă va avea loc în data de 22 iunie. În această zi, 491 de candidați vor susține proba de examen la limba maternă, dintre care 200 vor susține proba la Limba bulgară, 222 – la Limba găgăuză, 69 – la Limba ucraineană.


Testele de examen vor fi verificate în perioada 04 – 26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 27 iunie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

Atât probele de examen, cât și procesul de evaluare a lucrărilor, sunt organizate în conformitate cu Regulamentele aprobate în acest sens și cu respectarea măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

0Shares