Imagini cu noul Maserati GranTurismo Folgore, primul model electric al mărcii: 1200 de cai putere

 Imagini cu noul Maserati GranTurismo Folgore, primul model electric al mărcii: 1200 de cai putere

Maserati a publicat primele imagini cu viitorul său model electric GranTurismo Folgore. Acesta este primul model pur electric din istoria mărcii și promite 1.200 de cai putere. Lansarea oficială va avea loc în 2023.Constructorul italian se pregătește să facă tranziția către o gamă nouă, care va include numai modele electrice, transmite SHOK.md cu referire la automarket.ro.

În acest sens, Maserati ne oferă primele imagini cu primul său astfel de model, numit GranTurismo Folgore.

Noua mașină va fi lansată oficial în 2023, iar Maserati promite ca primul său model electric să fie unul elegant și performant.

De altfel, modelul se bazează pe o platformă nouă, dedicată modelelor electrice.

Cu ajutorul a nu mai puțin de 3 motoare electrice și al unui acumulator de 800 de volți, noul GranTurismo Folgore va dezvolta peste 1.200 de cai putere.

Ajutat de tracțiunea integrală, noul model va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, iar viteza maximă va fi de peste 305 km/h.

Deocamdată, Maserati nu a oferit mai multe detalii tehnice cu privire la autonomie și timpii de încărcare.

La exterior putem vedea că noul GranTurismo Folgore va avea silueta tipică unei mașini GT. Jantele aerodinamice sunt singurele componente care oferă indiciul că aceasta este o mașină electrică.

Odată cu lansarea noului GranTurismo Folgore, Maserati se pregătește să lanseze versiuni electrice noi pentru modelele existente.

Până în 2025, toate modelele actuale și noi, inclusiv viitorul SUV Grecale, vor primi versiuni cu propulsie electrică. Din 2030, Maserati va deveni o marcă pur electrică.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și