Imagini nemaivăzute până acum cu regina Elisabeta a II-a, într-un nou documentar BBC

 Imagini nemaivăzute până acum cu regina Elisabeta a II-a, într-un nou documentar BBC

Imagini care nu au mai fost văzute până acum cu Regina Elisabeta a II-a în tinerețe apar într-un nou documentar BBC. E vorba de filmări private ale familiei regale, care au stat în arhive până când postul public le-a folosit în această producție dedicată Jubileului de Platină, evenimentul ce va marca cei 70 de ani de domnie ai suveranei britanice, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Regina poate fi văzută, de pildă, împreună cu părinții și sora ei la domeniul Balmoral din Scoția, în anii ’30, sau pe mare, în drum către Africa de Sud, pentru o vizită oficială, în 1947.

„Balmoral este un loc pe care ești nerăbdător să-l vizitezi. Are o atmosferă unică. Familiile, adesea, pun preț pe rutina lor și acceptă cu entuziasm rolurile, tradițiile și valorile care contează atât de mult. Am văzut aceste lucruri și în familia mea, iar asta mă bucură foarte mult”, spune regina Elisabeta a II-a, care este chiar ea vocea naratorului din documentar. Iată fragmentul:

Pentru documentarul intitulat „Elizabeth: The Unseen Queen”, BBC a primit acces special la sute de filme private, înregistrate acasă de familia regală, inclusiv imagini cu tânăra prințesă Elisabeta care zâmbește privindu-și inelul de logodnă. Regina și prințul Philip s-au căsătorit în noiembrie 1947 și au avut o căsnicie de 73 de ani, până când ducele de Edinburgh a murit în aprilie anul trecut, cu câteva luni înainte de a împlini 100 de ani.

regina inel - bbc
Tânăra prințesă Elisabeta zâmbește privindu-și inelul de logodnă Foto: captură video via BBC

Scopul documentarului de 75 de minute a fost să surprindă viața reginei ca prințesă, de când era împinsă în cărucior de mama sa până la încoronarea sa, la vârsta de 27 de ani, în 1953.

Filmul va prezenta momente inedite, inclusiv momente în care prințesa Elisabeta este cu unchiul ei, prințul George, duce de Kent, care a murit într-un accident de avion în 1942, în timp ce se afla în armată. Și cadre cu ultima vizită a regelui George al VI-lea la Balmoral, în 1951, au fost incluse în documentar. De asemenea, prințesa Elisabeta este înfățișată ca tânără mamă, cu prințul Charles și prințesa Anne petrecând timp cu bunicii lor, regele și regina.

„Acest documentar aduce o perspectivă extraordinară asupra unei laturi profund personale a familiei regale, care este rareori văzută, și este minunat să putem să o împărtășim cu națiunea în momentul în care marcăm Jubileul ei de Platină”, a declarat Simon Young, unul dintre realizatorii documentarului.

„Faptul că am putut să ne bazăm pe istoria autoînregistrată a tinerei prințese Elisabeta și a familiei sale mai largi și că am putut ca Regina însăși să ne spună propria poveste reprezintă însăși inima acestui film”, a subliniat Claire Popplewell, director de creație la BBC Studio Events Productions.

Documentarul va fi difuzat duminică, 29 mai, pe BBC One și BBC iPlayer.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și