Imagini spectaculoase! Cum s-a văzut Calea Lactee în timpul eclipsei totale de Lună Sângerie

 Imagini spectaculoase! Cum s-a văzut Calea Lactee în timpul eclipsei totale de Lună Sângerie

Pentru un moment scurt și strălucitor, eclipsa lunară de care a avut loc de curând a oferit unele imagini uluitoare ale casei noastre – Calea Lactee.Videoclipul care arată spectaculosul eveniment a fost realizat de camera All-Sky a Observatorului Gemini, instalație care se găsește în Hilo, Hawaii, indică Futurism, scrie SHOK.md cu referire la descopera.ro.

În cele trei secunde din dimineața zilei de 16 mai, în momentul în care Soarele, Pământul și Luna s-au aliniat perfect, astfel plasând Luna în umbra planetei noastre, a fost suficient de întuneric pentru ca telescopul să realizeze aceste imagini spectaculoase și o priveliște cu adevărat uimitoare.

Optica folosită de telescop
Se pare că până la urmă nu avem nevoie de camera puternică a Observatorului Gemini pentru a putea vedea Calea Lactee în timpul unei eclipse.

Mai mulți fotografi au postat imaginile pe care le-au capturat – un fotograf canadian a postat chiar o panoramă spectaculoasă, atât a Căii Lactee, cât și a Aurorei Boreale – toate într-o singură fotografie.

Neil deGrasse Tyson a insistat că eclipsele nu sunt deloc spectaculoase.
Această eclipsă a oferit, de asemenea, încă o oportunitate pentru renumitul negator de minuni științifice, Neil deGrasse Tyson, de a insista că eclipsele sunt cu totul „nespectaculoase”, fapt ce a provocat o serie de răspunsuri ofensate din partea observatorilor cerului, dar și din partea lanțului de fast-food Wendy’s.

După cum a remarcat unul dintre respondenții menționați, a vedea Calea Lactee nu este chiar atât de neobișnuit, dar asta nu o face mai puțin uimitoare.

„Calea Lactee poate fi văzută în majoritatea nopților de vară, asta dacă ești departe de poluarea luminoasă”, a scris un internaut, „iar eu sunt uimit de fiecare dată când o văd.”

Maria Palade

https://shok.md/