În Rusia, polițiștii o caută pe o tânără care s-a pozat „inadecvat” în fața unei biserici

 În Rusia, polițiștii o caută pe o tânără care s-a pozat „inadecvat” în fața unei biserici

Poliția rusă a lansat o anchetă cu privire la o fotografie, în care o femeie își arată fesele în fața unei biserici, cea mai recentă dintr-o serie de imagini „inadecvate” făcute în fața unor obiective religioase, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Autoritățile au deschis cel puțin patru dosare în ultimele săptămâni împotriva unor tineri, în majoritate femei, pentru postarea de conținut sugestiv sexual pe rețelele sociale, imagini realizate în vecinătatea lăcașurilor de cult.

Analiștii și activiștii spun că valul de dosare penale cu acuzația de „insultare a credinței religioase” reflectă concentrarea accentuată a Kremlinului asupra apărării valorilor conservatoare.

Departamentul de poliție din orașul Kaluga, situat la 800 de kilometri sud de Moscova, a transmis că a descoperit „în timp ce monitoriza internetul” o fotografie a unei femei care își arăta fesele în fața unei biserici.

O inspecție este în desfășurare și se va lua o decizie procedurală”, a declarat departamentul de poliție.

Însă poliția nu a identificat femeia, dar nici lăcașul de cult în fața căruia s-a pozat aceasta.

Cel mai recent caz din această sferă este cel al unui cuplu de bloggeri care a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru o fotografie în care simulau sexul oral în fața Catedralei Sf. Vasile din Piața Roșie. Sentința a marcat prima pedeapsă cu închisoarea pentru acuzația de „insultare a credințelor religioase” în ultimii ani.

Rusia a adoptat legea „insultării credințelor religioase” în 2013, ca reacție la reprezentația anti-Putin a grupului activist Pussy Riot de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Maria Palade

https://shok.md/