Încă o noapte de bombardamente. Zeci de raiduri israeliene în Fâșia Gaza

 Încă o noapte de bombardamente. Zeci de raiduri israeliene în Fâșia Gaza

Armata israeliană a lansat zeci de rachete asupra Fâșiei Gaza, în noaptea de duminică spre luni. Un comunicat precizează că forțele aeriene au lovit țințe teroriste, după ce două localități israeliene au fost lovite de rachete venite dinspre Gaza, scrie SHOK.md.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, faptul că ofensiva împotriva grupării Hamas va mai continua. De la începerea ostilităților, în 10 mai, au fost uciși 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 erau copii. Peste 1.200 au fost răniți.

De cealaltă parte, Israelul a înregistrat 10 morți, inclusiv un copil, și aproape 300 de răniți. 

„Mi-am purtat băiețelul în braţe. Îmi spunea întruna că nu vrea să moară, e un copil mic. Îmi spunea mereu că nu vrea să moară, eu ce să-i spun? Nu există siguranță în orașul ăsta”, spune disperată o mamă.

Gilad Erdan, ambasadorul israelian la ONU: „Hamas atacă civilii, Israelul îi ţinteşte pe teroriști. Israelul depune toate eforturile ca să evite victime civile, Hamas face tot posibilul să ucidă cât mai mulţi civili. Israelul vede o tragedie în fiecare victimă din rândul civililor. Hamas vede în fiecare civil israelian mort o victorie în campania sa jihadistă”.

Riyad al-Malki, ministrul de Externe palestinian: „(Israelul, n.red.) este o putere ocupantă, colonială. Orice evaluare a situației care nu ține cont de acest fapt fundamental este părtinitoare. Nu suntem doi vecini care trăiesc în pace. Israelul este hoțul înarmat care a pătruns în casa noastră și ne terorizează familia. Ne distruge casele şi îi subjugă pe oameni, generație după generație”.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: „Campania noastră împotriva organizațiilor teroriste continuă cu toată forța, îi facem pe cei din Hamas să plătească un preț foarte mare pentru agresiunea lor intolerabilă. Vom acţiona atât timp cât va fi necesar pentru a restabili calmul și liniștea pentru voi, cetățenii Israelului. Va dura ceva timp”.

https://www.digi24.ro/embed/stiri/externe/inca-o-noapte-de-bombardamente-zeci-de-raiduri-israeliene-in-fasia-gaza-1531273?video=0&width=570&height=320

ONU a avertizat cu privire la lipsa de combustibil în Gaza, care ar putea duce la blocarea spitalelor. Lynn Hastings, coordonator ONU pentru Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, a declarat pentru BBC că a făcut apel la autoritățile israeliene pentru a permite ONU să aducă combustibil și provizii, dar i s-a spus că nu este sigur, scrie digi24.ro.

Gritco Adriana

https://shok.md/

Citește și