Încă un oligarh rus rămâne fără iahtul său de lux. „Amore Vero”, confiscat într-un port pe Coasta de Azur

 Încă un oligarh rus rămâne fără iahtul său de lux. „Amore Vero”, confiscat într-un port pe Coasta de Azur

Autoritățile franceze au confiscat miercuri noapte un iaht deținut de oligarhul rus Igor Sechin, directorul general al gigantului petrolier de stat Rosneft, a anunțat Ministerul de Finanțe de la Paris, potrivit CNN, citat de digi24.ro.

„Mulțumim lucrătorilor vamali care care ajută la impunerea sancțiunilor UE împotriva apropiaților guvernului rus”, a transmis ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, într-un tweet.

Iahtul, numit „Amore Vero” (Dragoste Adevărată) a sosit pe 3 ianuarie în portul La Ciotat de pe Coasta de Azur, la Marea Mediterană, și urma să plece pe 1 aprilie.

„Amore Vero” este un iaht de 85,5 metri lungime, construit în 2013, cu o capacitate de 14 oaspeți, găzduiți în 7 cabine, dintre care una „master” și două VIP, potrivit site-ului specializat Superyacht Times. Ambarcațiunea este dotată cu piscină, iar interiorul a fost desenat de Alberto Pinto, potrivit Oceancoyacht.

Igor Sechin este al doilea oligarh rus care rămâne fără iaht, după ce miliardarul rus Alisher Usmanov a fost sancționat în același fel: unul dintre bunurile sale prețioase – iahtul Dilbar, lung de 156 de metri și evaluat la aproape 600 de milioane de dolari – a fost confiscat de autoritățile germane în orașul nordic Hamburg.

Citește și