(VIDEO) „Ne scuzați că mâncarea e dișovaia și cafeaua, ieftină”. Internauții roagă refugiații să fie mai înțelegători: Ne împărțim cu voi din sărăcia noastră

 (VIDEO) „Ne scuzați că mâncarea e dișovaia și cafeaua, ieftină”. Internauții roagă refugiații să fie mai înțelegători: Ne împărțim cu voi din sărăcia noastră

Internauții îndeamnă refugiații ucraineni să fie mai înțelegători și să nu caute condiții de lux, prin mesaje și videouri distribuite pe rețelele de socializare. „Ne cerem iertare de la voi pentru că apa caldă nu este în casele care vi le dăm gratis, că viceul nu e în casă, că internet nu avem, că maşinile care vă iau de la vamă gratis, nu sunt de ultimul model, a menționat Vlad Codreanu, scrie SHOK.md.

Mai mulți internauți s-au indignat, pe rețelele de socializare, după ce au fost martorii unor situații neplăcute, în care au fost implicați și refugiați ucraineni.

„Stimaţi refugiaţi ucraineni, cu toată stima și respectul faţă de poporul ucrainean, noi ne cerem iertare de la voi pentru că cafeaua cu care vă servim e ieftină, că mâncarea e „dişovaia”, că apa caldă nu este în casele care vi le dăm gratis, că viceul nu e în casă, că internet nu avem, că maşinile care vă iau de la vamă gratis, nu sunt de ultimul model, că nu știm să vă răspundem în ucraineana, că în bazinul de la hotel nu-i apă şi multe altele care nu vă place.
Dar nu uitați că noi facem toate acestea din săracia ce o avem, la serviciu mergem pe jos ca să economisim benzina fiidcă e scumpă pentru noi, dar alimentăm mașina ca să vă aducem gratis de la vamă, econimisim căldură în casă fiindcă ne costă scump gazul pentru salariile noastre, dar pornim căldura în alte camere ca să vă primim gratis, procuram pentru copiii nostri mai puţin ca să-i ajutăm și pe ai voștri, economisim pe apa fiidcă nu ne ajunge salariu pentru serviciile comunale, femeile noastre toată ziua și noaptea în picioare, obosite vai de ele și pregatesc bucate pentru voi…dar la noi în ţară sunt foarte mulți, care mor de foame.
Noi ne cerem iertare pentru incomodități, dar dacă nu vă place, vama înapoi e liberă, va respectăm, va susținem dar nu uitați ca sunteţi în ţara noastră asa că învăţaţi legile nostre şi respectaţi-le”
Pace în toată lumea !”,  a scris interpretul Vlad Codreanu.

 

https://www.instagram.com/tv/CakHFIqF4u-/

„Eu desigur mă bucur, pentru că țara noastră e prietenoasă, dar vă rog dragi refugiați să păstrăm curățenia în Republica Moldova….”, spune Maxim.

„Ucraineni nemulțumiți de condițiile din Moldova și realitatea din Moldova! Nu este ușor să facem tot binele. Noi am ales să facem…”, a spus Viorica Țîbălari.

„Eu nu înțeleg de ce vă miră că unii „refugiați” ucraineni se comportă urât (ca să nu folosesc alt cuvânt), sunt nemulțumiți de condițiile unor hotele de 5* care nu corespund stelelor, caută cazare cu tot felul de condiții, și televizor obligatoriu, sau efectiv nu ajută alți ucraineni deși ar putea (au locuri în mașină, de exemplu), etc.
Aceasta înseamnă că ați avut așteptări ca absolut toți cei peste 80.000 de ucraineni care au intrat în R. Moldova să fie oameni educați, cu bun-simț, care nu profită de bunătatea altora. Or, asta este pur și simplu imposibil, nu pot fi toți 100% la fel, așa a fost și așa va fi mereu, indiferent că-i pace ori război. Așa e natura umană și absolut fără excepții, în orice țară / comunitate vor fi oameni diferiți, natura cărora nu se schimbă într-o zi-două. Asta este realitatea și nu putem decât să o acceptăm! Faptul că vorbim public despre aceste cazuri nu e rău, dar nici nu ajută.
Eu personal, dacă pot, ajut și nu renunț la asta dacă văd cazuri în care unii profită sau sunt nerecunoscători, ci, dimpotrivă, o fac pentru că așa aș vrea și alții să se comporte cu mine dacă ajung (nu, dă doamne!) în situația lor.
Să fie PACE!” a scris Diana Randa.
„În primul rând rusa nu este limba mea maternă, scuze pentru greșeli. Sunt voluntar. În 7 zile am devenit agent imobiliar, dispecer, centru de ajutorare și multe altele. Și în viață, sunt designer. Voiam să deschid un salon pe 1 martie, dar am decis că ajutorul meu este mai important. Aparent, țara ta bombardată nu te-a învățat suficient încât să apreciezi ceea ce îți dau străinii absolut gratuit. Că își irosesc sângele, cumpără mâncare sau gătesc pentru femeile și copiii tăi. Toate cele bune! Plec să iau carnea. La urma urmei, mai avem de hrănit mulți astăzi”, a scris Diana Voievuțki.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și