INFOINVENT-2021: trofeele „Cel mai reușit design industrial” și „Cea mai bună creație a tinerilor” au revenit UTM

 INFOINVENT-2021: trofeele „Cel mai reușit design industrial” și „Cea mai bună creație a tinerilor” au revenit UTM

Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, organizată în format online, în perioada 17-20 noiembrie, de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală și-a desemnat câștigătorii. La ediția din anul curent, comisia de experți și juriul expoziției au acordat 130 medalii de aur, 80 – de argint și alte 80 – de bronz, scrie SHOK.md.

Trofeul AGEPI „Cel mai reușit design industrial”, la nivel național, i-a revenit Universității Tehnice a Moldovei pentru lucrarea „Soluționarea estetică și constructivă a edițiilor de carte cu jocuri de grup pentru copii cu vârsta de 7-11 ani”, autori: Magdalena ZAHARIA și Viorica CAZAC.

UTM a câștigat și Trofeul „Cea mai bună creație a tinerilor”, pentru lucrarea „Electromobil pentru persoane cu dizabilități”, autori: Mircea ZUBCU și Valeriu PODBORSCHI.

La ediția din anul curent, Comisia de experți și Juriul expoziției au acordat 130 medalii de aur, 80 – de argint și alte 80 – de bronz.

În cadrul expoziției, în format virtual s-a desfășurat și un program adițional de manifestări, care a cuprins Conferința Inovațională „Inteligența Artificială, Inovațiile și Proprietatea Intelectuală”, Atelierul de lucru „Dezvoltarea afacerilor inovatoare și protecția proprietății intelectuale în era digitală” și Webinarul „Plagiatul și dreptul de autor”.

Maria Palade

https://shok.md/