Înghețata, contraindicată pe timp de caniculă?! Ce alimente e bine să consumi vara

 Înghețata, contraindicată pe timp de caniculă?! Ce alimente e bine să consumi vara

Pe timp de caniculă ne-am obișnuit să ne pierdem din apetit, ceea ce ne poate duce la o stare de moleșeală sau stare de leșin. Sunt, însă, unele alimente recomandate anume pentru perioada când este foarte cald, iar altele ar fi de dorit să le evităm, scrie SHOK.md, cu referire la unica.ro.

Alimente anti caniculă:

Pepene

În afară de faptul că te hidratează, pepenele conține și licopen, un compus care te poate proteja de razele nocive ale soarelui. E sărac în calorii și poate fi consumat și rece și la temperatura camerei.

Castravete

E răcoritor și e 95% apă. Mâncând castraveți vei reuși să treci mai repede peste efectele neplăcute ale caniculei. Vei fi hidratat și răcorit.

Salata verde

Cu un conținut de 80-95 % apă, salata este ușor de digerat și extrem de hidratantă pe timp de caniculă. E unul dintre cele mai sănătoase alimente de consumat pe caniculă.

Fructele de pădure

Afinele, murele, zmeura, cătina, coarnele sunt fructe cu conținut mare de antioxidanți și fibre. Sunt ușor de consumat pe caniculă.

Ardeiul iute

Deși ne face să ne înfierbântăm, ardeiul iute este perfect ca aliment de consumat pe caniculă. Acesta ne face să transpirăm și, deci să ne răcorim.

Ce alimente evităm pe caniculă

Alcoolul

Alcoolul este diuretic, deci nu îl consuma pe caniculă, pentru că te va deshidrata.

Carnea

De necrezut! Carnea (chiar și cea făcută pe grătar) trebuie evitată pe caniculă. Organismul uman consumă foarte multă energie pentru a o digera, printr-un proces de termogeneză.

Înghețata

Orice aliment rece și foarte rece este contraindicat pe perioada caniculei. Digestia unui aliment rece duce la creșterea temperaturii corpului, pentru a compensa diferenței de temperatură dintre interiorul și exteriorul corpului.

Duminica Lilia

https://shok.md/