(no comment) Deputat PAS: Cu cât mai mult dați vina pe guvernare, cu atât mai mult vor scumpi rușii gazul

 (no comment) Deputat PAS: Cu cât mai mult dați vina pe guvernare, cu atât mai mult vor scumpi rușii gazul

Deputatul PAS Petru Frunze susține că „moldovenii critică guvernarea pro europeană” în zadar. Asta pentru că „prețul la gaze îl stabilește Gazprom din Rusia”, iar unii conaționali ar turna apă la moara furnizorului rus. „Din acest motiv, Rusia va scumpi și mai mult prețul, să ne certăm între noi, iar ei vor face bani pe spatele nostru”, a scris parlamentarul, într-o postare pe pagina sa de Facebook, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Cu cât mai mult dăm vina pe guvernare, că este scump prețurile la gaze, cu atât mai mult rușii îl scumpesc. Pentru a discredita actuala guvernare, precum că vedeți guvernarea pro-europeană vă scumpește prețul la gaze. De parcă nu cunoaștem că PSRM-Șor promovează toată politica Rusiei în Republica Moldova. Au înțeles că moldovenii în loc să îi critice pe ei că scumpesc gazul, moldovenii au găsit sac de box în Guvernul Republicii Moldova. Cea mai buna metodă este pentru ei, fac mai mulți bani, discreditează ideea de Integrare Europeană pentru a veni la putere partidele lor, alianța Dodon-Sor. Noi plătim prețuri mari, iar ei se râd de noi.

Nimeni încă nu a adus o probă ca Guvernul este vinovat de creșterea prețurilor la gaze. Eu sunt mai nemulțumit de prețul mare la gaze, pentru că unii doar plătesc prețul mai scump, dar noi îl plătim și mai suntem criticați, în loc să fie criticați rușii de la Gazprom, care vând gazul și primesc de la noi miliarde de lei”, a mai scris Petru Frunze.

Postarea deputatului PAS a stârnit numeroase comentarii din partea internauților, o parte din care nu împărtășesc opinia sa.

„D-le deputat scuzați, dar de ce delegația din Moldova a mai fost la negocieri dacă tot Rusia ne spune ce și cum să achităm??? Cam rușinoasă treaba nu credeți… ”, a scris o internaută.

„Exact la negocieri au fost și ucrainenii, cu ce s-au ales?”; i-a spus, în replică, parlamentarul.

„Nu vă supărați, dar sunt lucruri diferite… Un contract economic se negociază altfel…nu au fost negocieri de război în cazul nostru…”, l-a contrazis internauta.

„Eu nu cunosc unde este greșeala delegației din Republica Moldova, dacă dumnevoastră cunoașteți, vă rog să ne comunicați. Poate aveți și probe, să putem face o analiză, să nu ne bazăm pe declarații care fac parte din propaganda celor care ne scumpesc gazul”, i-a spus Frunze.

„Dvs sunteți cel care aveți pârghii și nu doar, deci căutați și vedeți dvs unde este greșeala…eu nu fac propagandă, eu achit impozite pentru ca statul în care trăim să funcționeze, deci, am dreptul să știu de ce administrația statului nu găsește soluții pentru cetățenii care ajung să nu aibă din ce trăi pentru că „Rusia pune prețul”…noi nu am votat rusia… ”, i-a răspuns femeia.

„Atunci nu aveti persoane competente, pentru a duce tratative. PAS critica guvernarea precedentă că plătim scump și gazul și tot, dar acum ce, plătim mai puțin? O să avem vremuri bune, așa parcă ați promis. Și unde sunt?”, a întrebat o altă internaută.

„Guvernarea a uitat ce a promis în campania electorală, că nu a realizat absolut nemic. Cetățenii v-au dat votul pentru promisiuni în Emisii Directe TV și acum voi tot vă autojertfiți”, a comentat un alt internaut.

„Noi nu am promis că vom extrage gaze din Republica Moldova și îl vom vinde mai ieftin. Spuneți ce să facem ca rușii sa vândă gaz mai ieftin? Dar dacă răspundeți că trebuie de negociat mai mult, atunci să va gândiți cum a negociat cu ei Ucraina”, le-a răspuns deputatul.

„Daaa, tot noi, poporul, suntem de vină că rușii scumpesc gazul. Domn deputat, rușii scumpesc, fiindcă noi ne revoltăm, apoi prețurile cresc, fiindcă ne gândim la scumpiri… Cât va mai dura să mai dați vina pe popor?”, a întrebat o altă internaută.

Citiți continuarea articolului pe UNIMEDIA.

Duminica Lilia

https://shok.md/

Citește și